Rodanxes d'Albergínia Arrebossades amb Ou i Pa Ratllat a la Fregidora d'Aire – Fàcils i Delicioses!

Si busques una recepta ràpida, senzilla i deliciosa, aquestes rodanxes d'albergínia arrebossades són perfectes! 

I el millor de tot: les cuinem a la fregidora d'aire per aconseguir un toc cruixent sense necessitat de fregir-les amb oli. Són ideal per a un snack lleuger, un entrant o fins i tot una guarnició per als teus plats.


Ingredients (per a 2 persones):

- 2 albergínies mitjanes

- 1 ou

- Pa ratllat (aproximadament 100g)

- Sal i pebre al gust

- Herbes (com orenga o alfàbrega, opcional)

- Oli en spray (per a un toc final de cruixent)


Preparació: 

1. **Prepara l’albergínia:**

   Comença rentant bé les albergínies. Talla-les en rodanxes d'uns 1-2 cm de gruix. Si vols que quedin més tendres, pots afegir sal per sobre de les rodanxes i deixar-les reposar durant uns 15 minuts per treure l'amargor. Després, esbandir-les amb aigua i eixugar-les bé amb un drap.


2. **Arrebossat fàcil:**

   En un plat, bat l'ou amb una mica de sal i pebre. En un altre plat, posa el pa ratllat, afegint-hi si vols alguna herba seca (orenga o alfàbrega queden molt bé!). Passa cada rodanxa d’albergínia primer per l'ou batut, i després empanada bé en el pa ratllat. Repeteix amb totes les rodanxes.


3. **Cocció a la fregidora d'aire:**

  Col·loca les rodanxes d’albergínia arrebossades a la cistella de la fregidora. No sobrecarreguis la cistella; fes-ho en tandes si cal. Posar lleugerament oli per sobre per obtenir un acabat més cruixent.


4. **Cuina-les a la fregidora:**

   Cuina durant uns **15 minuts a 180°C**, girant les rodanxes a mig temps (més o menys a la meitat del temps, per aconseguir un color uniforme i cruixent). Les rodanxes han de quedar daurades i ben cruixents per fora, però tendres per dins.



**Consells i variacions:**


- Si vols fer-les més saboroses, pots afegir una mica de formatge ratllat al pa ratllat abans de passar-hi les rodanxes.

- Prova de fer-les amb altres verdures, com carbassó o carabassa, per variar.





Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.

Entrades populars