Pastís de xocolata
Aquest pastís el vaig veure fa temps a la pàgina http://www.comolosquesos.com/2012/01/receta-de-una-tarta-de-chocolate-facil.html, en la que hi ha receptes molt interessants, i la tenia com a pendent.
Segur que la faré més cops perquè és molt bona i molt fàcil! I mireu que bé que queda! L'he fet igual que la recepta de la pàgina, l'únic que he canviat és el fruit sec, podeu posar el que més us agradi.
Ingredients (motlle de 30 cm de diàmetre)
1 làmina de massa brisa o quebrada
200 gr de xocolata negra per postres
200 ml de nata líquida per muntar
2 cullerades soperes de llet
1 ou o un rovell i 50 gr de clares pasteuritzades (jo les compro a Mercadona)
1 grapat de nous
2 plàtans
25 gr de mantega
25 gr de sucre moreno
50 ml de rom o (en el meu cas) licor d'avellanes Frangelico
Cobrim el motlle amb la pasta brisa (casolana o comprada) que haurà d'estar molt freda, acabada de sortir de la nevera, la punxem amb una forquilla per tota la superfície i al forn 180 º durant uns 20 minuts o fins que hagi agafat un to daurat. Reservem.
Preparem el plàtan. Posem 25 gr de mantega en una paella a foc viu i esperem a que es fongui.
Afegim 25 gr de sucre morè i barregem
Quan comenci a bombollejar i caramel·litzar afegim els dos plàtans tallats a rodanxes.
Baixem el foc a la meitat i saltegem amb cura. Afegim 50 ml de frangelico i flamegem. Vigileu sobretot de tenir l'aspirador apagat en aquest pas, ja que pot ser molt perillòs.
Reservem.
Per fer el farcit de xocolata, piquem la xocolata amb un ganivet i el posem en un bol de vidre. Reservem. Posem al foc la nata amb la llet i quan estigui a punt de bullir l'afegim a la xocolata en tres vegades. És a dir, afegeixes a la xocolata una tercera part de la nata calenta i la barreges. Com està calenta, la xocolata comença a fondre. Quan està integrat, afegim un altre terç de la nata calenta i barregem. I així, una vegada més. Es fa així i no a l'inrevés, és a dir, no cal afegir la xocolata a la nata calenta sinó la nata calenta a la xocolata. És l'única forma d'aconseguir una barreja suau, brillant i homogènia.
Tornem a posar la barreja al cassó, escalfem un minut a temperatura mitjana sense deixar de donar voltes i afegim el rovell de l'ou.
Sense retirar del foc, integrem el rovell. Veureu com amb un parell de voltes la barreja s'espesseix gairebé immediatament. Ara sí, retirem del foc.
Batem la clara de l'ou a punt de neu i afegim.
Barregem i barregem i barregem fins que estigui ben integrada. I llest.
Muntatge del pastís. Repartim a la base del pastís dels plàtans i afegim nous (no us passeu)
Afegim la barreja de xocolata.
Deixem reposar a la nevera entre tres i quatre hores. I quan l'anem a presentar la decorem com més ens agradi.
A veure que us sembla!!!
Té molt bona pinta! i la combinació de sabors de nous i platan ha de quedar deliciosa! prenc nota!!! petons!!!
ResponEliminaBonisssisssim pastís!!!! fácil i molt bo. Has combinat uns ingredientes que m´agradan molt... petons,
ResponEliminaDoncs em sembla que sí el tingues ara mateix devant em menjaria un bon tall! Un peto
ResponEliminaQue buena pinta que tiene, platano y chocolate, uhmmm
ResponEliminaBss
Quina llepolia!!! Plàtan, xocolata i el licor d'avellanes! Nyam! Petons!
ResponEliminauala Roser t'ha quedat genial! té una pinta fantàstica i mira que jo no sóc xocolatera! me l'enduc ara mateix! petons
ResponEliminaFàcil i bo, i tant que n'hi ha per repetir.
ResponEliminaPetons.
Te vaig a fer la ola!!!!...quin pastí més bó. Directe a la llista de pendents.
ResponEliminaPetones, wapa
quina gana que m'ha entrat! sobretot de xocolata!! ;P petonets
ResponEliminaUna tarta ben bona y delicada, amb aquets ingrdients, tu dirás !!!
ResponEliminapetonets.
Un pastís més que bo, boníssim!
ResponEliminaNani
Aquesta mena de pastissos m'encanten! Es nota tant el gust de la xocolata!
ResponEliminaMarta
Déu n´hi do!! l xoco-plàtan-nous: un trio explosiu i amés li afegeixes frangelico...Quina bomba!...de bo.
ResponElimina¡¡quina bona pinta!!!, ummmmmm
ResponEliminacon estos tres ingredientes te ha quedado muy bueno este pastel,un corte magnifico
ResponEliminapeto
Uauuu, quin pastís!!!! Què bo ha de ser!!!!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Amb lo que m'arriba a agradar a mi la xocolata! aquest pastís seria tot un perill fer-lo. És d'aquells que en menges un trosset, després un altre i un altre ,...i no pots parar! jeje!
ResponEliminaptns!!