Caragols al forn

És una sustitució dels caragols a la llauna i que no es queden en menys, sinò que surten boníssims.
Els diumenges, normalment fem un menú més especial, i si disposem de cargols doncs són els elegits. Si només som dos o tes per menjar, el més fàcil i ràpid és fer-los d’aquesta manera, al forn,  ja que si som més colla ens dediquem a fer foc i fer-los a la brasa.
Però la veritat queden boníssims i no trobem a faltar la brasa quan els cuinem al forn, tenen un gust deliciós i agraden molt.
Bon profit!! I a disfrutar!!

Ingredients per dues o tres persones:
Entre 1/2 i 1 quilo de caragols. ( No sé exactament la mida, és una capa de caragols a la llauna del forn)
Sal
Pebre vermell picant o dolç
Oli d’oliva
All i oli o vinagreta amb tomàquets per acompanyar

Espolvorejar de sal el fons de la llauna del forn. Anar posant els caragols en una capa i tots mirant amunt.




Si algun cargol intenta escapar-se espantar-lo amb una mica de sal.
Quan ja estan tots ben col·locats, amanir-los bé amb el pebre vermell i l'oli d’oliva.






















Posar la llauna al forn a 200° uns 15 o 20 min.
I aquest és el resultat! Ben dauradets i al punt.


 I finalment ho presentem amb els amaniments que més ens agradin:



Comentaris

  1. Tenen molt bon aspecte però jo no em menjo ni menjaria mai...

    ResponElimina
  2. Ja passa això, o et repugnen o t'agradem molt, jejej.

    ResponElimina
  3. jaja em passa el mateix que la Cristina! No crec que mai en sigui capaç!! però pels qui els hi agrada segur que hi disfrutarien!! petonets

    ResponElimina
  4. aquest caragols tenen que estar de pecat, ara que en ting un parell de kilets aquesta recepta tambe els fare. molts petons.

    ResponElimina
  5. Però no els bulliu abans?????????????

    ResponElimina
  6. Roser Quina, em semblen genials. Demà els faré. Sempre tenia problemes per comprar-los, treballo molt i per mí es difícil, però he descobert que al Mercadona els venen nets i pre-cuits i la veritat es que cuinats de qualsevol manera amb conill, amb all i oli, són boníssims, però hem volia probar el cargols a la llauna i em sembla que estaran deliciosos... Ja us ho diré. Gràcies nina.

    ResponElimina
  7. Em sap greu Roser, no he signat el meu comentari. El meu nom és Mª José Acosta.

    ResponElimina
  8. Mª josé, gràcies pel comentari, segur que us agradaran queden bonissims!

    ResponElimina
  9. Bon dia, per fer a la llauna no els bulliu ni renteu, treieu el tel amb un paper o escuradents i directe a la llauna. Gràcies

    ResponElimina
  10. Ola al forn a dalt a baix o nkmes a dalt

    ResponElimina
  11. Ola al forn a dalt a baix o nomes a dalt

    ResponElimina
  12. Quan els poseu al forn a 200 graus, quanta estona abans cal esczlfar el forn?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Abans de posar els cargols a la safata ja el podeu encendre, així quan els tingueu llestos segurament ja haurà arribat a la temperatura.
      Gràcies

      Elimina
  13. Genial la recepta. Nomès tinc cargols pre-cuits. ¿Serán incomestibles si estàn cuits i segueixo la recepta?

    Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Doncs he tingut que buscar com son els caragols precuits ja que no ha havia vist mai... pero pel que veig estan preparat per ser cuinats, així que en principi podries seguir la recepta pero potser necessitaran menys temps de cocció. No tu puc assegurar perquè no ho he provat pero pots provar de fer-los i comprovar a mitja cocció agafant amb cura de no cremar-te un caragol i provar si ja està cuinat...

      Espero que et surti bé!! Moltes gràcies!

      Elimina
  14. Crec millor ficar pebre negre molgut abans de possar el caragols al forn i uns cinc minuts abans de retirar-los afegir-hi el pebre roig, per evitar que aquest es cremi i amargui el resultat final.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones! Gràcies pel consell, encara que nosaltres sempre ho hem fet així i mai ens ha amargat.

      Bones festes

      Elimina
  15. Hola!!!! M'han regalat cargols nets per fer a la llauna/forn....però em diuen que abans de posar-los al forn, cal que els escaldi en una olla...és a dir, omplir una olla amb aigua, els cargols dins, i quant arrenca a bullir, tirar l'aigua i tornar a fer el mateix pas i deixar aleshores bullir, 5/10 minuts. Què me'n dius??? Cal fer això???
    Moltes gràcies anticipades

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!!!
      No, no cal escaldar-los. Els caragols vius i directamenta la safata i seguint la recepta.

      Elimina
  16. Estan boníssims ,gràcies per la recepta 👏

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.

Entrades populars