Lasanya de bolets i gambes
Bon dia! Ja se que us tinc una mica abandonats, ho sento!! Però per fi avui publico una altra recepta i espero que us agradi.
Ingredients per dues lasanyes com aquesta:
6 plaques de lasanya
1 ceba petita
1 all
Un pot de xampinyons o bolets variats uns 300 gr (ho he fet a ull)
Uns 150gr de gambes congelades crues i pelades
2 cullerades de farina
Llet
Oli d'oliva
sal
Formatge ratllat
Ingredients per dues lasanyes com aquesta:
6 plaques de lasanya
1 ceba petita
1 all
Un pot de xampinyons o bolets variats uns 300 gr (ho he fet a ull)
Uns 150gr de gambes congelades crues i pelades
2 cullerades de farina
Llet
Oli d'oliva
sal
Formatge ratllat
Posarem una olla amb aigua a bullir. Quan aquesta comenci a bullir introduïm una a una les plaques de lasanya i les bullim el temps recomanat en l'envàs. Passat aquest temps les escorrem i les reserven sobre un drap perquè perdin la humitat.
Mentre, posem un raig d'oli a una paella i posem a sofregir l'all i després la ceba i ho salem. Quan li quedi poc afegim els bolets trossejats i ho fem durant uns minuts, quan estigui afegim les gambes, descongelades, i deixem uns minuts més fins que estiguin fetes. Ara farem la beixamel dins del sofregit mateix, així ja ens queda gustosa i incorporada. Afegim al sofregit una mica d'oli si està molt sec, després afegim la farina i la remenem una mica perquè es cogui, i finalment afegim llet poc a poc, mentre barregem. Jo afegeixo una mica de llet, barrejo i quan en necessito més torno amb el procés. Tot fins que aconsegueixo la textura desitjada. Corregim de sal i ja ho tenim.
Ara muntem la lasanya; untem una bandeja de forn amb oli, posem una placa de pasta al fons, en aquest cas si fem dos lasanyes doncs dos bases, afegim una mica de farcit i ho cobrim amb una altra placa de pasta, tornem a farcir i ho cobrim amb una última placa. Posem per sobre formatge ratllat i ho gratinem al forn.
Ja ho tindrem llest per gaudir!
M'ha agradat, Roser! Sobretot, per aquesta incorporació de les gambes, que no se m'hagués acudit, en una lasanya. Petons!! Espero que vagi bé, l'embaràs!
ResponEliminaGran combinació la de bolets i gambes Roser, i en versió lassanya, no hi ha qui es pugui resistir!
ResponEliminaPetons!
Un farcit ben diferent al carnós habitual! Bona idea! Petons!
ResponEliminaUna lasanya, bona-bona de veritat
ResponEliminaMolt temptadora aquesta combinació de xampinyons i gambes.
ResponEliminaLes lasanyes m'agraden molt! i amb tots els farcits! aquest de bolet i gambes el trobo genial! un petonàs!
ResponEliminaIngredients fàcils de trobar, i té un aspecte, que diu: menjam!!
ResponEliminaPetonets Roser!!
que bo aqeust mar i muntanya!! mira que faig poques vegades lasanya!! me'n obres la gana! Petons
ResponEliminaLa lasanya és un dels meus plats preferits Roser i la combinació de bolets i gambes és una combinació guanyadora!! Genial! :)
ResponEliminaUn àpat ràpid i bo! Molt bona combinació d'ingredients. Bon cap de setmana!
ResponEliminaUn mar i muntanya perfecte!
ResponEliminaUna lassanya deliciosa!! Petonets!
ResponEliminaHe vingut a parar aquí gràcies als panadons! jo sóc d'Isona, i també els fem! què bons que són!!! i que dir-te d'aquesta lasanya...boníssima segur!!
ResponEliminawowww yo me voy ya a comer contigo... menuda lasaña rica-riquíiiiiiiiiiiisima!!!! besitos
ResponEliminaI tant que m'ha agradat la teva recepta!!!! No et va sobrar res.....oi?????? Deliciosa!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga