Coca de iogurt amb llimó
Aquest mes a Memòries d'una cuinera ens proposen preparar coca de iogurt. Aquesta recepta és la primera que vaig aprendre a fer, i com m'agrada! Sempre bé de gust i es pot combinar amb altres ingredients per aportar nous sabors.
La característica curiosa que té aquesta coca d'avui és que se li posa el llimó natural sencer, amb pell i tot. Si si, tal i com heu llegit. Jo no ho havia provat mai fins que vaig fer una recepta que vaig veure al bloc d'Isasaweis, de coca de taronja, amb la taronja sencera també, ja us posaré la recepta. I com que em va agradar tant també ho vaig provar amb el llimó, doncs el resultat, boníssim! Us convido a que ho proveu, així que no m'allargo més i anem per feina.
Ingredients:
1 iogurt
(amb el iogurt vuit farem la mida de la resta d'ingredients)
1 mida de iogurt d'oli
3 mides de sucre
4 mides de farina
3 ous
1 llimó sencer amb pell i tot, ben net
1 sobre de llevat
Pel glacejat de sobre:
150gr. de sucre glaç
1 cullerada d'aigua
1 cullerada de suc de llimó
Encenem el forn a 180 graus.
En un bol posarem el iogurt, l'oli, el sucre, els ous i el llimó tallat a trossets mirant de treure els pinyols de dins. Ho triturem fins que aconseguim una mescla homogènia i no quedin trossos de llimó.
Afegim la farina i el llevat tamissats i ho barregem amb unes varilles manuals.
Quan tinguem la mescla homogènia la bolquem en un motlle engrassat i ho posem al forn durant uns 40 minuts.
El temps dependrà del forn, ho anem controlant i punxant fins que estigui fet de dintre.
Quan estigui ho traiem del forn i ho deixem refredar.
Quan estigui completament fred podrem afegir el glacejat que el farem així:
En un bol posem el sucre glaç i hi afegim la cullerada d'aigua i de llimó. Ho barregem fins aconseguir una crema espessa per poder posar sobre la coca, si veiem que està molt molt espès encara hi podem afegir una culleradeta més d'aigua, podem afegir la que ens faci falta però molt poquet, ho afegim de mica en mica fins aconseguir la consistència desitjada.
Decorem per sobre, i podem deixar reposar una mica a que el glacejat espessi una mica i ja podem començar a menjar!
Quina salivera m'ha entrat veient aquesta coca Roser! No m'imaginava pas de posar-li mai la llimona sencera a la coca, però veient el resultat, segur que va de conya!
ResponEliminaPetons, i bon cap de setmana!
hummmmmmmmmmmm que bona
ResponEliminaNena, quina casualitat! Jo tambe he publicat la coca avui. Em quedo amb la teva recepta per provar-la, petons
ResponEliminaQuina bona pinta Roser!! Sembla que sigui molt esponjós!!
ResponEliminaPetons!
La coca de iogurt , es de les millors i amb aquest glacejat, ummm
ResponEliminasi la coca de iogurt ja està bonissima, amb aquesta glaça ni t'explico!! t'ha quedat moolt be! petons
ResponEliminaMolt bona pinta, curiós això de posar la llimona sencera
ResponEliminaEl coc de iogurt amb llimona és un dels meus preferits! i si que és veritat que posar-hi la fruita sencera, encara que al primer cop pugui semblar que no, li dóna un toc realment genial!! t'ha quedat molt apetitosa! petonets!
ResponEliminaQue cosa mas rica!!
ResponEliminaUna pasada, me encanta
Feliz finde!
Doncs...ja veus...quantes combinacions permet la coca de iogurt, oi? La glaça t´ha quedat perfecta!
ResponEliminaBoníssim...amb aquet gustet del llimò...petonets guapa.
ResponEliminaJo també hi poso la llimona sencera, m'encanta el potent gust que hi dona!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Doncs mira que jo tampoc havia fet servir mai la llimona sencera i m'encanta la idea!! La propera coca de iogurt que faci ho provaré: fa molt bona pinta!
ResponEliminaPetons
Té un aspecte deliciós! A més, m'encanta amb el gust cítric...
ResponEliminaMarta
La coca de iogurt es el comodí dels postres i pastissos... amb el toc de llimona, insuperable!!!! Petons,
ResponEliminaquina pinta nena amb aquest glacejat!!!!! moltíssimes gràcies per les teves aportacions. Petonets
ResponEliminaEs una coca molt bona, jo avegades me la faig per esmorçar, el glacejat t'ha quedar molt bé.
ResponEliminaUna abraçada
Que curiós això de posar-hi la llimona sencera!!! ho provarem. T'ha quedat ben bonic.
ResponEliminaPetonets
Quina bona pinta que fa! m'encanta com t'ha quedat, i que original això de posar la llimona sencera, ho haig de provar... Jo és el primer cop que participo a Memòries i he preparat una coca de llimona amb llavors de rossella, si la vols anar a veure em farà molta il.lusió, em trobes aquí
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Una pinta deliciosa!!!, ahora mismo me comía un trocito, ñammmm
ResponEliminammmm qué buena! Qué pinta que tiene! me encanta como te ha quedado y desde luego el sabor ha de ser impresionante!
ResponEliminaAcabo de descubrir tu blog y me quedo ya por aquí, así estaré al tanto de todas tus recetas!
Un besote! Nieves ☺
saboreando-delicias.blogspot.com.es
Es veu molt esponjós i m'agrada molt com queda amb aquest acabat.
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Que bona Roser!! Segur que la llimona hi dona un toc refrescant!
ResponEliminaPetons!