Moniato farcit de xampinyons i gambes
Hola hola!!
Avui una recepta sorprenent, fàcil i molt bona. I ara que estem en època, no ens podem resistir a menjar-ne.
Anem amb la recepta doncs!
Ingredients per un moniato:
- 1 moniato mitjà
- 1/2 ceba mitjana
- 100 g de xampinyons
- 100 g de gambes pelades
- Oli d'oliva
- Sal i pebre al gust
- Espècies al gust (opcional, com pebre vermell o
all en pols)
1. Cocció del moniato:
- Rentar bé el moniato i punxar-lo amb una
forquilla en diversos llocs.
- Col·locar-lo al microones i cuinar a màxima
potència durant uns 10-15 minuts, girant-lo a la meitat del temps. El temps pot
variar segons la mida del moniato, així que comprova que estigui tendre.
2. Preparar el farcit:
- Mentre es cuina el moniato, pica la ceba i els
xampinyons.
- En una paella, afegeix un raig d'oli d'oliva i
escalfa a foc mitjà.
- Afegeix la ceba i cuina fins que estigui
transparent.
- Incorpora els xampinyons i cuina fins que
estiguin daurats.
- Afegeix les gambes pelades i cuina fins que
estiguin rosades. Salpebra al gust i afegeix les espècies que desitgis.
3. Farcir el moniato:
- Un cop el moniato estigui cuit, retira'l del
microones amb cura (estarà calent!).
- Talla'l per la meitat longitudinalment i amb una
cullera, treu una mica de polpa per fer espai per al farcit.
- Barreja la polpa que has tret amb el farcit de
ceba, xampinyons i gambes.
- Omple les dues meitats del moniato amb aquesta
barreja.
4. Finalitzar:
- Si ho desitges, pots gratinar el moniato afegint
una mica de formatge per sobre. Jo ho faig a la fregidora d’aire 5 minuts a
185graus.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.