Moniato farcit de xampinyons i gambes

 Hola hola!!

Avui una recepta sorprenent, fàcil i molt bona. I ara que estem en època, no ens podem resistir a menjar-ne. 

Anem amb la recepta doncs!



Ingredients per un moniato: 
- 1 moniato mitjà
- 1/2 ceba mitjana
- 100 g de xampinyons
- 100 g de gambes pelades
- Oli d'oliva
- Sal i pebre al gust
- Espècies al gust (opcional, com pebre vermell o all en pols)


1. Cocció del moniato:
- Rentar bé el moniato i punxar-lo amb una forquilla en diversos llocs.
- Col·locar-lo al microones i cuinar a màxima potència durant uns 10-15 minuts, girant-lo a la meitat del temps. El temps pot variar segons la mida del moniato, així que comprova que estigui tendre.

2. Preparar el farcit:
- Mentre es cuina el moniato, pica la ceba i els xampinyons.
- En una paella, afegeix un raig d'oli d'oliva i escalfa a foc mitjà.
- Afegeix la ceba i cuina fins que estigui transparent.
- Incorpora els xampinyons i cuina fins que estiguin daurats.
- Afegeix les gambes pelades i cuina fins que estiguin rosades. Salpebra al gust i afegeix les espècies que desitgis.

3. Farcir el moniato:
- Un cop el moniato estigui cuit, retira'l del microones amb cura (estarà calent!).
- Talla'l per la meitat longitudinalment i amb una cullera, treu una mica de polpa per fer espai per al farcit.
- Barreja la polpa que has tret amb el farcit de ceba, xampinyons i gambes.
- Omple les dues meitats del moniato amb aquesta barreja.

4. Finalitzar:
- Si ho desitges, pots gratinar el moniato afegint una mica de formatge per sobre. Jo ho faig a la fregidora d’aire 5 minuts a 185graus.



Comentaris

Entrades populars