Tofu fregit amb tabule
Anem per parts, us explicaré les dues receptes per separat i després ho presenteu com més us agradi.
Tabule
El tabule (de l'àrab تبولة, tabūla, a partir de la pronunciació libanesa tabūle) és una amanida pròpia de l'Orient Mitjà, originària de Síria o el Líban. Els seus ingredients principals són el bulgur o bé el cuscús, juntament amb tomàquet, ceba, herbes aromàtiques finament tallades (menta i julivert ). S'amaneix amb oli d'oliva, suc de llimona, sal i pebre. Segons la recepta, pot afegir-se-li pebrot i olives, i servir-se amb fulles d'enciam.
Extret de http://ca.wikipedia.org/wiki/Tabule
Partint d’aquesta base, es pot cuinar de diferents varietats afegint o canviant algun ingredient.
Jo l’he cuinat així:
Ingredients per 2 persones
1 got de cuscús
1 pebrot verd allargat (italià)
Un tomàquet
1 cullerada de coriandre picat
El suc de ½ llimona
Sal
Oli d’oliva verge
Pebre negre
Treballem el cuscús segons les indicacions de l’envàs; normalment és afegir la mateixa quantitat d’aigua a punt de bullir que de cuscús, en aquest cas un got, i es deixa reposar 5 minuts tapat.
Després s’afegeixen tots els ingredients tallats al gust, el suc de llimona i ho barregem. Ho acabem amanint amb la sal, l’oli i el pebre i tornem a barrejar.
Està més bo si es deixa refredar a la nevera.
El tofu (豆腐 ou 荳腐) és un aliment d'origen xinès provinent del quall del suc de soja, en un procediment equiparable a l'obtenció del formatge de llet. Així s'obté una mena de formatge blanc i poc odorant, que es presenta de diverses formes (en blocs fresc, assecat, fumat, barrejat amb salsa de soja...). És molt emprat en la cuina de l'Àsia oriental i també per molts vegetarians pel seu important aport proteic i d'aminoàcids essencials.
Conté un alt percentatge de calci i proteïnes. El seu gust i textura és molt suau, podent-se emprar tant per a plats salats com dolços. En general, s'aconsella tanmateix salar-lo una mica, per a fer-lo més digest.
Extret de http://ca.wikipedia.org/wiki/Tofu Ingredients:
Un paquet de tofu (no se exactament la mida però bé amb un tros quadrat)
4 cullerades de farina integral
1 mica de coriandre picat fi
1 dent d’all picat
una mica d’aigua
oli d’oliva
sal
Per la salsa de soja:
1 1/2 cullerada de salsa de soja
3 cullerades de mel
Preparació:
Tallar el tofu en barretes d’ 1 cm. de grossor més o menys. Barrejar en un bol la farina, el coriandre, la sal i l’all. Afegir una mica d’aigua i barrejar fins que quedi una mescla homogènia, ha de quedar espès per poder arrebossar. Arrebossar el tofu i fregir a la paella amb abundant oli calent, de manera que quasi cobreixi les barretes. Quan estiguin, deixar reposar sobre paper absorbent i servir acompanyat de la mescla de la salsa de soja amb la mel.
Un paquet de tofu (no se exactament la mida però bé amb un tros quadrat)
4 cullerades de farina integral
1 mica de coriandre picat fi
1 dent d’all picat
una mica d’aigua
oli d’oliva
sal
Per la salsa de soja:
1 1/2 cullerada de salsa de soja
3 cullerades de mel
Preparació:
Tallar el tofu en barretes d’ 1 cm. de grossor més o menys. Barrejar en un bol la farina, el coriandre, la sal i l’all. Afegir una mica d’aigua i barrejar fins que quedi una mescla homogènia, ha de quedar espès per poder arrebossar. Arrebossar el tofu i fregir a la paella amb abundant oli calent, de manera que quasi cobreixi les barretes. Quan estiguin, deixar reposar sobre paper absorbent i servir acompanyat de la mescla de la salsa de soja amb la mel.
El tofu el vaig provar una vegada, però no sé per quina raó em va ser molt indigest....potser no el vaig coure bé! ho tornaré a intentar amb aquest plat tan exquisit! quina bona pinta!! petons
ResponEliminaNoia, estàs imparable! I és el que el blog i cuinar enganxa :)
ResponEliminaUn plat que me menjaria avui per dinar, hem trobat cuscús sense gluten, que no és el mateix... i estic fent proves perquè quede ben solt. A vore si un dia m'animo i el faig amb una combinació tan bona com esta.
Las recetas de Glutoniana