Flam de cafè
Aquest mes, Memòries d'una cuinera ens proposen preparar una recepta de flam.
El que us proposo jo, és per aquells dies que voleu tenir unes postres fetes en un moment, i preparat el dia anterior. No us ocuparà més de 10 minuts i quedareu com uns reis!
Ingredients:
1 litre de nata
1 sobre de flam de 8 porcions (o dos de 4)
1 got de cafè (perquè sigui més bo, fet de cafetera)
3 o 4 cullerades de sucre
Posar la nata en un cassó i afegir el sobre de flam. Barrejar a foc mig sense deixar de bulli. Quan estigui calent afegir el sucre i el cafè i continuar barrejar fins que vulgui arrancar el bull. Apartem del foc, ho posen en un motlle i deixem refredar. Després ho guardem a la nevera. Millor consumir el dia següent.
*Normalment en aquest flam em queden dues capes, una el flam i una altra més fina que queda com una gelatina de cafè. En aquest cas no m'ha sortit i crec que és pel tipus de nata que s'utilitza. Quan s'utilitza la nata de la marca Pascual queden les capes. Jo en aquest cas he utilitzat nata de Hacendado, del Mercadona.
A mi el flam de cafè m'agrada molt! No sé com estarà aquest, però es veu realment espectacular, i si a sobre només són 10 minuts de feina, és perfecte!
ResponEliminaPetons!
Doncs si que és fàcil de fer i sobretot, ràaaapid!! Fa una fila.
ResponEliminaRoser, una molt bona i rapida solució si no tens molt de temps!
ResponEliminaSalutacions
Josep Maria
Un flam molt ràpid i segur que boníssim. M'encanta el cafè a les postres. M'ho apunto! ;)
ResponEliminaMarta
Quin tall més bonic!
ResponEliminaSembla fácil i ràpid, i el tall i la textura es veuen deliciosos!
ResponEliminaUn super postre!
Petons
Boníssim!! A mi no m'agrada prendre cafè! Però un flam de cafè per les postres em sembla genial! Petonets!
ResponEliminaNyam nyam, i ben ràpid, com m'agrada! petons
ResponEliminaI no porta ous! Realment es veu molt bo.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
El de cafè si que l'he provat... i és deliciós! t'ha quedat un flam de luxe i me l'emporto!
ResponEliminaHola Roser amb lo que m'agrada lo flam, i en especial lo de cafè, fa molt que no en menjo, pero igual aquest cap de setmana en faig un copiat de la tava recepta.
ResponEliminaMlots petons!!
Mare meva, Roser! Quina bona pinta! a mi m'encanta el flam, o sigui que em menjaria tot aquest triangle que ens ensenyes! I a sobre, aromatitzat amb cafè? Una delícia!! (fent honor al teu blog, he he he) Petons, guapa.
ResponEliminaRealment Roser... quina delícia :-)
ResponEliminaPTNTS
Dolça
ummm, ¡¡que bo!!!
ResponEliminaJo el faig igualet que tu!!!!! Però no he aconseguit mai que em quedin les dues capes!!!! I mira que el faig amb Nata Pascual.......Tinc una amiga (la que em va donar la recepta) que a ella sempre li queden dues capes perfectes!!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Amb les dues capes també ha de quedar maco però així també, sembla un pastís de flam.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
Que buena pinta tiene, sin duda una receta deliciosa!
ResponEliminaun beso
quin tall més maco Roser!! Moltíssimes gràcies guapa per participar. petonets
ResponEliminaQuina textura!, ha d'estar molt bo.
ResponEliminaUna abraçada