Focaccia amb herbes aromàtiques
La focaccia (fogassa en italià) és una espècie de pa pla
cobert amb herbes i altres productes alimentaris.
http://ca.wikipedia.org/wiki/FocacciaÉs molt fàcil de fer però perquè et surti ben esponjosa té que reposar durant hores la massa.
Aquesta focaccia la vaig fer de la massa que em va sobrar de fer pizza. La que em va sobrar, la vaig posar en un vol petit i tapat amb paper film, i la vaig guardar a la nevera fins el dia següent.
I el resultat de la recepta mireu que bo:
Ara us explico la recepta:
Ingredients per la massa:
100 gr. de farina de força (més o menys)
1/2 paquet de llevat per fer pa, en pols
1/2 got d'aigua tèbia
Un raig d'oli d'oliva
Sal al gust
orenga
Per la focaccia:
Sal
Oli d'oliva
Alfàbrega
Farigola
Mescla d'espècies amb cayena
Afegim un rajolí d'oli d'oliva a l'aigua i ho escalfem uns 20 segons al microones, que estigui tèbia només.
Afegim l'aigua tèbia amb l'oli a la farina poc a poc, i anem barrejant amb una cullera de fusta, quan ja no puguem barrejar bé, ho amassem una mica amb les mans fins que s'integri, afegint l'aigua que faci falta per aconseguir una massa que no sigui molt apegalosa.
deixem una bola formada i ho tapem deixant una hora o dos.
A les dos hores la massa haurà pujat, l'amassem un altre cop, no massa, si s'enganxa molt a les mans afegim una mica de farina. Un cop amassada la posem en un bol i la tapem amb paper film i la guardem a la nevera fins el dia següent.
La posem a la bandeja del forn, hi clavem els dits perquè agafi aquesta forma desigual. Posem per damunt les herbes que més ens agradin, alfàbrega, mescla d'espècies amb cayena, farigola, romaní.... posem també sal, si pot ser gorda, i un raig d'oli d'oliva.
El dia següent quan la vulguem cuinar, preescalfem el forn a 220 o 230 graus, traiem la massa de la nevera, haurà pujat un altre cop, l'amassem una mica i ja la podem aplanar amb un corró, no gaire fina.
La posem al forn fins que estigui daurada de fora uns 10 o 15 minuts.
Ets una valenta! Sempre em fa por, fer focaccia, precisament per això que dius de si no queda esponjosa. Serà qüestió de fer com tu i agafar-s'ho amb paciència, que reposi la massa! El resultat val la pena, ja es veu! Petonets
ResponEliminaT'ha quedat una focaccia de campionat, quina pintassa que fa!
ResponEliminaPetons!
Per cert, si et passes per la meva cuina hi ha un detallet esperant-te...
EliminaPetons!!
Tota una artista, ta quedat sensacional....petonets.
ResponEliminaFantàstica! Ja me m'imagino fent-li una bona queixalada!!! Una abraçada!
ResponEliminaSom ultra fans de la focaccia, el Xavi és el rei fent-la... ara fa dies que no me'n fa, li demanaré per aquest divendres! :P T'ha quedat genial
ResponEliminaPetonets
Sandra
Qué pintaza, me chiflan las focaccias y más con ese aspecto tan tentador.
ResponEliminaBesos
Doncs et va reposar molt bé, oi? M´encanten!
ResponEliminaLa focaccia és boníssima!!! Vam xalar moltíssim quan vam anar a Itàlia......
ResponEliminaPetons,
Olga
m'encanta la focacia pero no m'atraveixo a fer-la! t'ha quedat perfecte! des d'aqui sento la olor! petons
ResponEliminaMira que fa dies que tinc ganes de fer una focaccia... i entre una cosa i una altra... res!!! a veure si aquest cap de setmana m'hi fico perquè amb lo fàcil que és i lo bona que pinta... mmm!!
ResponEliminaI si tens un momentet... tens un regalet al nostre blog! cuinantentrellibres.blogspot.com.es ;)
molt i molt bona
ResponEliminaMolt bona idea convertir unes restes de pizza en focaccia!!! n´he de fer un dia d´aquest!!! petons,
ResponEliminaCaram quina bona pinta que te aquesta focaccia!! Un peto
ResponEliminaQuina bona pinta! A mi em costa que em quedi esponjosa... L'he fet poques vegades, a casa. Provaré la teva recepta aviam si així triomfo XD
ResponEliminaPetonets :)
una focaccia bien aromática y buena ,me gusta mucho y te ha quedado muy bien
ResponEliminabeso
qué buena te ha quedado Roser, yo con esto no necesito nada más, bsts
ResponElimina