Amanida de patata amb vinagreta de mel
Sembla que poc a poc ja anem entrant a la calor, jo encara no he canviat la roba d'hivern per la d'estiu de l'armari, i cada dia és un dilema el que em posaré, i no l'encerto mai! jejej Encara que em sembla que ja queda poc per la caloreta...
Anem a per la feina, aquesta amanida de patata és molt fàcil i senzilla però, amb aquesta presentació queda sofisticada i tot!
Ingredients:
1 patata grandeta bullida
1 llauna de tonyina
1 o 2 pebrots del piquillo
Mesclum d'enciam
Vinagreta de mel:
2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
1 cullerada de vinagre de Mòdena
1/2 cullerada de mel
sal
Pebre
Fem la vinagreta barrejant tots els ingredients, les mides les podem fer al gust.
Barregem la patata tallada a daus amb la tonyina i el pebrot i ho amanim amb la vinagreta. Posem un motlle d'alumini per donar la forma aquesta quadrada o rodona en un plat i posem la barreja de patata al fons, comprimim una mica.
Tallem la barreja d'enciams ben petit i si ha sobrat vinagreta l'amanim, si no podem amanir-la a part, com més us agradi, i finalment ho posem damunt de l'amanida de patata.
Podem posar-ho una mica a la nevera perquè agafi bé la forma i no se'ns desmoroni o també ho podem servir al moment, en el meu cas ho vaig fer al moment i no se'm va desfer.
Vaig decorar el plat amb una mica de mel i vinagre de Mòdena, i amb pebre per sobre de l'amanida.
M'agradat molt el format, molt original, segur que el farem a casa. Ve la temporada de sopes fredes i amanides.
ResponEliminaUna abraçada
Aquesta me l'apunto per la temporada amanidera!!!! T'ha quedat molt bonica......
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Roser, has fet una senzilla amanida de patata, un plat amb una presentació -10 -
ResponEliminaaquestes amanides a l'estiu son perfectes! en menjaria cada dia!! ara, la vinagreta ja es el summum!! M'encanta amb mel! petons
ResponEliminammm! Amb aquestes amanides podem convèncer fins i tot els nens que no volen menjar-ne. A mi m'encanten, sempre, estiu i hivern! La teva amb vinagreta de mel és... una temptació!
ResponEliminaTu ho has dit, una recepta fàcil i senzilla, però una presentació de luxe!
ResponEliminaPetons!
És com un pastís salat-amanida. Genial! I ànims per quan hagis de fer el canvi d'armari. Jo el vaig fer diumenge i vaig acabar dels nervis!
ResponEliminaaquest tipus d'amanida és un encert amb la calorets!! q des d'ahir ja sembla que ha arribat per quedar-se...
ResponEliminapetonets
què bona, amb la vinagreta de mel, ideal i la presentació genial, bsts
ResponEliminaTot el que són amanides i preparacions dolces vindran molt de gust a partir d'ara.
ResponEliminaLa presentació m olt maca!!!!
PTNTS
Dolça
M'agrada molt, ideal per deixar-la preparada abans d'anar a la platja. Bon cap de setmana
ResponEliminaQuina bona pinta Roser! Acabo de subscriure'm per email perquè no em vull perdre cap recepta de les teves! ;-)
ResponEliminaPetons!