Salsa pesto
Aquesta
és un a salsa molt aromàtica en la qual d’ingredient principal és l’alfàbrega.
La recepta original porta pinyons però a mi m’agrada
més amb nous, així doncs també es pot fer amb ametlles.
Normalment s’utilitza per condimentar la pasta
però amb una mica d’imaginació es pot fer servir amb qualsevol altre plat.
Aquesta planta, l'alfàbrega, té unes propietats bastant bones, ja que no només serveix per cuinar amb varis plats, sinò que també es poden fer infusions o altres remeis que són beneficiosos per la salut. Properament afegiré una entrada a Aliments Interesants per parlar sobre les seves propietats.
Proveu-la esta molt bona!!
Ingredients:
30gr. de fulles d’alfàbrega netes i seques
1 cullerada de nous
1 dent d’all trossejat
Oli d’oliva verge extra
50 gr. formatge parmesà ratllat
sal
Posar en el got de la batedora, l’alfàbrega,
les nous, l’all i oli cobrint una mica.
Triturar fins aconseguir una pasta homogènia,
s’afegeix el formatge i la sal i, si cal, afegir una mica més d’oli i batre un
altre cop.
Altres apunts:
-
La quantitat d’oli va en funció de
gustos, jo en vaig posant poc a poc perquè no m’agrada que n’hi hagi molt, el
suficient perquè no es quedi compacte.
-
Es guarda a la nevera amb un pot
tancat i es pot conservar bastant temps per utilitzar-lo varis cops.
A mi personalment m'agrada molt aquesta salseta, apart fariem bon equip!!! jo la pasta i tu la salsa!!!jajajajaj
ResponEliminaSalutacions guapa
un clàssic que no pot faltar!!!! petonets guapa
ResponEliminam'encanta a la pasta, a les amanides, a l'arròs, amb carn, peix....m'encanta a tot arreu,vaja! petons
ResponEliminaSi, és una salsa que pot anar bé amb quasi qualsevol plat que se us ocurreixi, sempre dona un toc diferent i original.
ResponEliminaPerfecte! Gràcies per la recepta. Ara ja sé on trobar-la
ResponEliminaRoser, he fet un enllaç de la teva salsa pesto i els meus espaguetis a les dues salses. Moltes gràcies !!!
ResponElimina