Baba ghanoush o Mtabbal Bathenjan
O dit amb el nostre
idioma, és una salsa d’albergínies per picotejar amb pa o amb verdures.
Ingredients:
2 albergínies grans
2 cullerades
soperes de tahina o tahín ( pasta de sèsam)
2 dents d’all
1 cullerada sopera
de suc d’un llimó
1 cullerada petita
de comí en pols
2 cullerades
soperes d’oli d’oliva
Pebre negre
Sal
Per presentar:
Pebre vermell
picant
Palets de pa
Punxar les
albergínies per tots costats i posar-les al microones a màxima potència uns 10
minuts. Quan hagi passat el temps deixar reposar, sense obrir la porta, uns 10
minuts més. Comprovar que estiguin fetes. Sinó, posar-les uns minuts més.
Treure tota la carn
de l’albergínia i posar en un got de batedora, afegir-hi tots els altres ingredients,
menys el pebre vermell picant i batre fins aconseguir una mescla homogènia.
Deixar refredar.
Alhora de
presentar, posar pebre vermell per damunt. I una raig d’oli d’oliva.
Notes: La pasta
tahina és pot trobar a qualsevol tenda especialitzada d’aliments vegetarians o herbolaris.
Aquest plat el vaig provar en un restaurant marroquí i l´he preparat algunes vegadas, sobretot a l´estiu.
ResponEliminaDoncs mira, ja mi veig, ja mi trobo, aquí sucant pa al baba ghanoush...be de gust!!
ResponEliminaEs curiosa aquesta salsa.... pero segur que per acompañar les verduretes a la planchas és una molt bona opció.... ho probaré!! :D
ResponEliminaquè bo!!! i a mullar!!!
ResponEliminaM'encanta la baba ganush!!! quan faig l'hummus si no tinc tahina i poso sèsam i el trituro amb la salsa, suposo que amb la baba ganush es deu poder fer igual.
ResponEliminapetonets
M'encanten aquests pates vegetals estil hummus... ideals per un sopar informal amb els amics!
ResponEliminaOstres, no coneixia aquesta salsa però té una pinta increïble. I a mi que m'encanten les albergínies.. Això no pot ser. L'he de tastar però ja mateix! ;) Boníssima!
ResponEliminaPetonets!
M'encanten aquests pates vegetals semblants a l'hummus, són ideals per un sopar informal amb els amics!
ResponEliminason el meu pica pica preferit els patés marroquins!! i en pots fer de tantes maneres!! i les albergínies que m'apassionen!! mmmm....bonissimm!! petonets
ResponEliminaHe menjar aquest plat al restaurant, ara ja tinc la recepta.
ResponEliminaoh, Roser! M'agrada molt! A Grècia n'hi diuen melitzanosalata, d'aquesta salsa. Per a sucar-hi pa! Petonet
ResponEliminaA casa ens encanta el "mutabal". El tahin és el truquet que fa que quedi perfecte. Té molt bona pinta!
ResponEliminaMarta
Boníssim!! L'has probat amb pa de pita previament posat al forn amb una mica de orengà ? Està delicios!! Petons
ResponEliminacuando he visto la foto y como no entendia el nombre he pensado un hummus,pues no de berengenas que tambien esta muy bien y con estos condimentos queda genial para dipear y sana y pocoas calorias
ResponEliminapeto
Me encanta esta receta, yo la hago a menudo
ResponEliminaDeliciosa, y te ha salido con una pinta de toma pita y moja, jajaja
Besitos
Genial !, m'encanta la cuina àrab i marroquina. De fet, ahir mateix vaig fer uns falafel que aquesta setmana publicaré. Bona feina !
ResponEliminahumm me encanta esta cremita de berenjenas yo la preparo un montón. Besitos
ResponElimina