Gelat de vainilla
Al final m’he decidit a fer gelats!! Ho vaig comentar en
l’anterior entrada, ja que vaig començar fent el sucre invertit per poder
utilitzar-lo tota la temporada i més. I a demés em vaig comprar la geladora del
Lidl, és a dir, que no tinc excusa per no fer-ne.
He volgut començar provant amb un clàssic, el de
vainilla, ja que tenia unes vaines fantàstiques que em van regalar en el
concurs que vaig guanyar de Pienso, luego cocino a part d’altres regals fabulosos. I el resultat
boníssim!!
A la feina!
Ingredients:
200ml. de llet
200ml. de nata (per muntar però sense muntar)
3 cullerades de sucre invertit
1 vaina de vainilla
2 rovells d’ou
Xocolata desfeta (de la de compra) per decorar
Unes 24 hores abans deixarem el bol de la geladora al
congelador. Jo quan el rento ja el deixo, i així el tinc preparat per quan en tingui
ganes de fer.
El dia que ens decidim a fer el gelat: obrir la vaina,
treure tot el de dins amb l’ajuda d’un ganivet i posar-ho en un cassó amb la
llet al foc, afegir també la vaina. Quan estigui a punt d’arrancar el bull ho
retirem, deixem refredar una mica i afegim els rovells, barrejar i escalfar a
foc fluix fins que estigui a punt de bullir, beurem que comença a fer una
espuma. Retirem i afegim el sucre i la nata. Deixem refredar i posar a la nevera unes
hores.
Posem el bol a la màquina, ho posem a la posició 1 en
funcionament i poc a poc anem tirant la mescla que teníem reservada a la
nevera. Ho em de tirar en funcionament, amb les aspes girant, perquè sinó es
pegaria el líquid a les parets. Deixar uns 40 minuts fins que estigui ben
muntat i cremós.
Si no ho consumim al moment, jo el que faig es guardar-ho
en un vol al congelador.
Yummy, yummy...!!!
ResponEliminaTú también has caído con la heladera. Ya verás que de ahora en adelante no vas a parar de hacer ricos helados. Es un vicio. Besos.
ResponEliminaque buena pinta! ya veo que al final también me tendré que comprar la famosa heladera... os veo hacer estos ricos helados y yo me quedo sin ellos.... besos!
ResponEliminaummmm, què cremoset Roser, boníssim!!! bsts
ResponEliminaaquí tenim el teu gelat, ja el volia veure! molt bona pinta, millor que els de compra! petons
ResponEliminaMuy cremoso y rico!!!!!! Bss
ResponEliminaQuina sort gaudir d' una geladora jo m´he de conformar amb batre'l a mà...no em queixo del resulat però crec que milloraria moltíssim. La vainilla em torna boja.
ResponEliminaT´has estrenat amb matricula Roser, quin gelat més bó, i quina textura!!!!.. m´encanta. Petons,
ResponEliminauuooouuu nou look i fantastic gelat per estrenar-ho!!!! m'encanta el gelat de vainilla, un clàssic! petons
ResponEliminaFantàstic! Saps com m'agrada a mi? Amb xocolata de cobertura calentona per sobre.
ResponEliminaPetons.
Eduard.
Un postre delicios, no es pot fer millor !!!
ResponEliminaPetonets.
Apa nena... QUE BÓ!!!
ResponEliminaT'ha quedat de gelateria italiana.
UNA ABRAÇADA :)
Gràcies al teu comentari he conegut el teu bloc!! jo aquest estiu també m'he iniciat en el món dels gelats casolans... són boníssims!!
ResponEliminapetonets
Quines ganes de fer-lo m'han entrat!
ResponEliminaMarta
Roser, jo encara no he treballat el tema dels gelats!!! Quan he vist aquest gelat he pensat...."m'he de posar ben aviat"!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Un clàssic deliciós. Jo encara he de fer el sucre invertit amb la teva recepta. Crec que el faré aquest cap de setmana!
ResponEliminaRoser, em fas venir ganes d'anar a comprar ràpidament una maquineta com aquesta. Un gelat molt bo. I mira que no vaig mai al Lidl i em recomanen molts productes. Bon cap de setmana,
ResponEliminaNani
Roser, un gelat clásic però bonissim
ResponEliminaT'ha quedat sensacional!!! quines ganes de compar-me la geladora... vull fer gelats tan bons com el teu.
ResponEliminaPetons