Gelat de vainilla


Al final m’he decidit a fer gelats!! Ho vaig comentar en l’anterior entrada, ja que vaig començar fent el sucre invertit per poder utilitzar-lo tota la temporada i més. I a demés em vaig comprar la geladora del Lidl, és a dir, que no tinc excusa per no fer-ne.
He volgut començar provant amb un clàssic, el de vainilla, ja que tenia unes vaines fantàstiques que em van regalar en el concurs que vaig guanyar de Pienso, luego cocino a part d’altres regals fabulosos. I el resultat boníssim!!



A la feina!
Ingredients:
200ml. de llet
200ml. de nata (per muntar però sense muntar)
3 cullerades de sucre invertit
1 vaina de vainilla
2 rovells d’ou
Xocolata desfeta (de la de compra) per decorar

Unes 24 hores abans deixarem el bol de la geladora al congelador. Jo quan el rento ja el deixo, i així el tinc preparat per quan en tingui ganes de  fer.

El dia que ens decidim a fer el gelat: obrir la vaina, treure tot el de dins amb l’ajuda d’un ganivet i posar-ho en un cassó amb la llet al foc, afegir també la vaina. Quan estigui a punt d’arrancar el bull ho retirem, deixem refredar una mica i afegim els rovells, barrejar i escalfar a foc fluix fins que estigui a punt de bullir, beurem que comença a fer una espuma. Retirem i afegim el sucre i la nata.  Deixem refredar i posar a la nevera unes hores.

Posem el bol a la màquina, ho posem a la posició 1 en funcionament i poc a poc anem tirant la mescla que teníem reservada a la nevera. Ho em de tirar en funcionament, amb les aspes girant, perquè sinó es pegaria el líquid a les parets. Deixar uns 40 minuts fins que estigui ben muntat i cremós.


 Si no ho consumim al moment, jo el que faig es guardar-ho en un vol al congelador.

Comentaris

  1. Tú también has caído con la heladera. Ya verás que de ahora en adelante no vas a parar de hacer ricos helados. Es un vicio. Besos.

    ResponElimina
  2. que buena pinta! ya veo que al final también me tendré que comprar la famosa heladera... os veo hacer estos ricos helados y yo me quedo sin ellos.... besos!

    ResponElimina
  3. ummmm, què cremoset Roser, boníssim!!! bsts

    ResponElimina
  4. aquí tenim el teu gelat, ja el volia veure! molt bona pinta, millor que els de compra! petons

    ResponElimina
  5. Quina sort gaudir d' una geladora jo m´he de conformar amb batre'l a mà...no em queixo del resulat però crec que milloraria moltíssim. La vainilla em torna boja.

    ResponElimina
  6. T´has estrenat amb matricula Roser, quin gelat més bó, i quina textura!!!!.. m´encanta. Petons,

    ResponElimina
  7. uuooouuu nou look i fantastic gelat per estrenar-ho!!!! m'encanta el gelat de vainilla, un clàssic! petons

    ResponElimina
  8. Fantàstic! Saps com m'agrada a mi? Amb xocolata de cobertura calentona per sobre.
    Petons.
    Eduard.

    ResponElimina
  9. Un postre delicios, no es pot fer millor !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Apa nena... QUE BÓ!!!
    T'ha quedat de gelateria italiana.
    UNA ABRAÇADA :)

    ResponElimina
  11. Gràcies al teu comentari he conegut el teu bloc!! jo aquest estiu també m'he iniciat en el món dels gelats casolans... són boníssims!!

    petonets

    ResponElimina
  12. Quines ganes de fer-lo m'han entrat!
    Marta

    ResponElimina
  13. Roser, jo encara no he treballat el tema dels gelats!!! Quan he vist aquest gelat he pensat...."m'he de posar ben aviat"!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  14. Un clàssic deliciós. Jo encara he de fer el sucre invertit amb la teva recepta. Crec que el faré aquest cap de setmana!

    ResponElimina
  15. Roser, em fas venir ganes d'anar a comprar ràpidament una maquineta com aquesta. Un gelat molt bo. I mira que no vaig mai al Lidl i em recomanen molts productes. Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  16. Roser, un gelat clásic però bonissim

    ResponElimina
  17. T'ha quedat sensacional!!! quines ganes de compar-me la geladora... vull fer gelats tan bons com el teu.
    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.

Entrades populars