Sucre invertit
Aquest sucre em va cridar l’atenció des del primer cop
que en vaig veure la recepta i l’explicació. Resumint, aquest sucre és més dolç
que el sucre normal (un 30%), dificulta la cristal·lització de l’aigua i
accelera la fermentació de la massa de llevat. La proporció per utilitzar-lo és
substituir un 20% el sucre normal per sucre invertit.
Em va interessat molt pel tema de fer gelats, ja que no cristal·litza
l’aigua i fa que els gelats quedin cremosos; així que ho tenia en la llista de
pendents i per fi n’he fet la recepta. Le guardat en un pot i el conservo a la
nevera. Em sembla que he llegit en algun lloc que es pot conservar a la nevera
fins a un any.
I després d’aquesta recepta ja em poso mans a la feina
amb els gelats jejjej, que ja toca!!
Ingredients:
200ml. d’aigua
500gr. de sucre
1 sobre d’acidulant (el sobre blanc del pack ( que venen al Mercadona) de gasificante
litines)
1 sobre de gasificant (el sobre lila del pack ( que venen al Mercadona) de gasificante
litines)
Barrejar l’àcid amb el sucre en un cassó, afegir l’aigua, moure i
posar al foc mig-baix.
Quan comenci a bullir retirar deixar refredar
una estona, (tindria que ser fins a uns 50°, jo ho vaig fer a ull), i després
afegir el sobre lila.
Sense posar al foc, barrejar poc a poc i veureu que farà bastant
espuma, barrejar una mica i deixar refredar del tot. Llavors ho podreu posar en
un pot i guardar a la nevera.
Esta es una de las recetas que tengo pendientes de hacer, sobre todo si dura tanto en la nevera!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Ara que m'ha donat per fer gelats, hauré de provar de fer-lo! Em quedo amb la recepta!
ResponEliminaPetons maca!
Sandra
doncs saps que sempre he vist la recepta, i mai l'he fet!!?? me n'has fet venir ganes, perque a sobre titnc tots els ingredients!!! petons
ResponEliminaSempre l'hem comprat fer però bona idea!
ResponEliminael caso es que hago helados pero no pongo casi azúcar, me lo apunto, muakkkk!!!
ResponEliminaAixò és una gran ajuda a 'hora de fer gelats, sobretot sabent que queden cremosos.
ResponEliminaHo hauré de provar.
Una abraçada,
Nani
Jo l'he fet servir algun cop però el comprava fet. No sabia que es pugués fer casolà! Molt bona recepta!
ResponEliminaMarta
Això te pinta de que faràs gelats, veritat ????? jo sempre en tinc de sucre invertit, fins i tot per fer coques o pa en lloc de mel.... petons, i bon diumenge.
ResponEliminaDigues que sí...gelats a dogu !!!! Que fa molta calor !!! a veure de que els fas !!! estarè pendent...
ResponEliminaPetonets.
No ho havia sentit mai, ara esperem el gelat!!! petons
ResponEliminaA mi em feia mandra fer-lo i el vaig comprar, però quan s'acabi...el fare segur. Petons
ResponEliminaHauràs de canviar el nom del bloc perquè això d'aprenent ja no, eh!
ResponEliminaPetons.
ja,ja helados a la vista seguro,es facil y bueno siempre tener un bote asi.
ResponEliminapeto
Que bo que t'ha quedat! Tinc sucre invertit a casa, però no sabia que també s'hi posés acidulant i gasificant... si es troba fàcilment al Mercadona potser m'hi arrisco. Fantàstic gelat i xulíssima geladora lidl. Petons
ResponElimina