Espinacs a la crema sobre un llit d’arròs
Aquesta recepta ja fa temps que la faig, i va sortir d’una
improvisació en aquells dies que no tens ni idea que fer, i et plantes a la
cuina i et passes una estona mirant els pocs ingredients que tens a la despensa
i a la nevera i vas imaginant.. fins que al final dones amb la creació d’un
plat. A mi em costa molt tot aquest procés de tenir que inventar un plat, ja
que no en tinc molta d’imaginació, i la veritat mi puc passar un bon rato, o
fins hi tot dies donant voltes.
Però aquest, amb el senzill que és i els ingredients, que
no són res de l’altre món, la combinació està exquisida i ens va sorprendre, a
més, perquè l’arròs queda bastant cremós al banyar-se amb la crema de llet que baixa
dels espinacs.
També vull aprofitar per presentar aquest plat a la
proposta mensual de la
recepta del 15, en el que aquest més l’ingredient del que ens motiven a
cuinar és l’arròs.
Ja ho veureu, es molt senzill:
Ingredients per 3-4 persones:
1 bossa i quart d’espinacs petits, d’aquests que venen
preparats
250gr d’arròs
1 pot de xampinyons
1 ceba
3 alls
Pebre negre
1 pot i mig de crema de llet o nata per cuinar, 300ml.
1 tomàquet o tomàquet triturat
Formatge ratllat
Oli d’oliva verge
Posar a bullir l’arròs amb aigua, sal i un all uns 20
minuts. Després deixar en un colador, passar-hi una mica d’aigua i deixar escórrer
l’excés d’aigua.
Mentre es cou l'arròs, picar la ceba i els alls i posar a fregir amb 3
cullerades d’oli. Quan comencin a estar afegim els xampinyons, i quan aquests
estiguin afegim els espinacs, poc a poc, ja que al principi fan molt de bulto. Anar
removent fins que hagin reduït la mida del tot, i afegim la crema de llet i el
pebre al gust i deixem uns minuts. Posem sal al gust.
En un recipient posem l’arròs a tota la base, damunt hi
posem les rodanxes de tomàquet o el tomàquet triturat cobrint l’arròs, com més
us agradi, damunt posarem els espinacs a la crema i formatge ratllat cobrint-ho
tot.
Finalment ho posem a gratinar.
Bonissim!!!!!
Ahhh voldria agrair un altre premi que m'ha concedit la pili del blog Kooking.
Moltissimes gràcies!!!! M'encanta!!
Ahhh voldria agrair un altre premi que m'ha concedit la pili del blog Kooking.
Moltissimes gràcies!!!! M'encanta!!
Quina delícia Roser! Només quan expliques sobre l'arròs cremós amb la crema de llet, i combinat amb espinacs... nyam! Ja se'm fa la boca aigua. I mira que ja he dinat, eh? petonet
ResponEliminaMmmmmm, aquest arrosset amb la crema de llet i el toc dels espinacs ha de quedar boníssim!! A mi m'encanta obrir la nevera i improvisar amb el que tinc, sempre ho dic, surten els millors plats!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Roser una recepta BONIIIIIIIIIIIISSIMA
ResponEliminaFeicitats pel premi
qué original Roser, no havia vist mai un plat com aquest, felicitats perquè déu estar per sucar-hi pa!!
ResponEliminaLa crema de llet amb els espinacs és deliciosa....quina improvisació més bona amb l´arròs.
ResponEliminaEste plato me iba a encantar a mí ^.^ no lo comí nunca así pero me parece estupendo Besos
ResponEliminaNena, quina bona recepte, molt nutritiva i molt interesant...m'agrada !!!!
ResponEliminaPetonets.
Què bé que els hi has fet el llit a aquests espinacs. Bona combinació
ResponEliminaUna abraçada
Una coambinació original i molt gustosa, ideal com a primer plat o fins i tot com a guranició.
ResponEliminaTe que està molt gustòs, m'agrada la idea, les improvisacions moltes vegades ens sorprenen gratament.
ResponEliminaUna abraçada
Ei, el teu plat també té molt bona pinta, un dia d'aquest provaré a fer-lo i ja et diré com ha anat. Petons
ResponEliminaRoser t'ha quedat unplat genial. Jo encara no sé quina recepta fer amb arròs per la recepta del 15... seguiré pensant...
ResponEliminaDoncs al final et va sortir un plat ben bo!
ResponEliminaPetons.
Ei, moltíssimes gràcies per ser la meva primera seguidora, m'ha fet molta ilusió. Espero que puguem compartir moltes receptes. Petons
ResponEliminapues para no tener imaginación (eso que lo dices tú!) vaya arrocito más rico y original que te has marcado!!! que delicia con esa cremita, me encanta! Besitos
ResponEliminaNena, que bé que t'ha quedat aquest super plat!!! M'emporto la idea. Petons
ResponEliminaUna bona combinació arrós i espinacs !!
ResponEliminaPetons i bon diumenge
Quina més bona combinació d´ingredients!!! llueix molt aquest plat, m´encanta. Petons, i bon diumenge.
ResponEliminammm de bona gana em pendria un plat d'aquest arroç gratinadet, amb els espinacs cremosos... bona aportació i bona idea quan ho vas inventar!
ResponEliminaHumm... Quina proposta més bona. Les espinaques a la crema em tornen boja, i si hi afegim aquest llit d'arròs ja, em perdo! ;) Una proposta deliciosa.
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets!
Me ha encantado este arroz , lo voy a preparar tengo todos los ingredientes .
ResponEliminabesos!!
Que es aixo de que no en tens molta d'imaginació?? A mi no m'ho sembla pas!! Aquest plat es genial. Petons
ResponEliminaHola Roser,
ResponEliminaA mi també em passa que e passo dies donant voltes a un ingredient per fer una recepta. Suposo que es part de l'encant d'escriure un blog.
Penso que ha de ser exquisita la combinació de l'arròs amb la crema d'espinacs.
Hola Roser,
ResponEliminaA mi també em passa que dono voltes a un ingredient o recepta fins que finalment en decideixo. Suposo que forma part de l'encant d'escriure un blog.
Una combinació exquisita la de l'arròs amb la crema d'espinacs.
No diguis que tens poca imaginació, aquest plat és una gran invenció! Sembla molt bo!
ResponEliminaMarta
Molt interessant la convinació, ja ho provaré:
ResponEliminaSussi
Roser, a mi els plats que porten espinacs m'agraden tots. De qualsevol manera.
ResponEliminaI així em sembla una bona opció.
Una abraçada,
Nani
Roser, és fantàstic aquest plat. Algún dia el tastaré.
ResponEliminaPetons.
Belén
Very great post. I simply stumbled upon your weblog and wished
ResponEliminato say that I have really loved browsing your blog posts.
After all I'll be subscribing for your feed and I am hoping you write once more soon!
Feel free to visit my web blog: click here