Melmelada de mores
Quina delícia de
melmelada!! Gràcies a una companya de feina que va ser tant amable de
regalar-me unes mores que havia collit ella mateixa. I el resultat...boníssim;
en qualsevol moment del dia i amb qualsevol acompanyament que se t’ocorri.
Ahh! i he començat aquest post amb el nou nom del blog que he afegit a
Cuina d’una aprenent. Feia temps que pensava en un nom per al blog, de fet, des
de que vaig construir aquest blog no sabia quin posar-hi, i al final vaig
decidir pel que més em definia, Cuina d’una aprenent perquè és el que estic
fent cada dia, aprendre. I des de que tinc el blog encara més, he aprés
moltíssim i encara desitjo aprendre el doble, o el triple.....o moltíssim més!
I al final un dia, escrivint comentaris a altres blogs me’n vaig donar
compte que en molts plats repetia molt aquestes dues paraules per definir-los,
Quina delícia!! I es que realment ho sento així, quan veig les receptes dels
blogs que segueixo o altres de nous que vaig descobrint, la primera paraula que
sempre em bé al cap és aquesta. Així doncs
des de que me’n vaig adonar, l’he definit com una frase meva també, associada
al que sento amb la cuina, amb aquest plaer... i l’he tingut que afegir al títol
del blog personalitzant-lo encara més. Ja que cuina d’una aprenent sempre ho
serà perquè sempre hi ha coses per aprendre, i tota la vida seguiré aprenent.
No m’enrotllo més i anem a per la recepta que és molt fàcil!!
Ingredients:
1 kg. de mores
500 gr. de sucre
Segons les mores que tingueu feu la proporció de tantes mores, la meitat de
sucre.
Jo faig la recepta a la panificadora, ja que no tinc que estar pendent de
res, poso les mores i el sucre a la cubeta, tanco i poso el programa de
melmelada. Quan s’acaba, les trituro, les colo perquè no quedin les semilletes
que són tant dures; aboco la melmelada en pots de vindre esterilitzats i els
poso amb aigua a bullir durant uns 20 minuts. Així fan el buit i es conserven
durant molt de temps.
Si ho voleu fer amb el mode tradicional, es posen les mores i el sucre en
una cassola a foc lent durant 1 hora més o menys. Quan ja està es fa el mateix
procediment anterior, batre, colar...etc.
En aquestes fotografies he untat unes torrades amb mantega i la melmelada, quina delicia!!!
Jo sempre n´havia comprat de melmelada de moras, però aquest any com tu també em vaig animar a fer-la. Es exquissita!!!! gaudeix-la. Si tens iogurtera fes els iogurts de Kanela y Limón (recepta al seu facebook)... petons,
ResponEliminaSi! Tinc pensat de fer iogurt tambe! jeje
EliminaQuina delicia!!!
ResponEliminatotes les melmelades o gairebé totes, són fàcils de fer i "resulten" molt, la de mores també és una de les meves preferides, tot i que preferixo trobar-hi les llavors.
Son una maravilla estas mermeladas. Este año he hecho unas cuantas... Bss
ResponEliminaprenc nota de la teva recepta i quan el meu fill em porti mores, que sol anar a buscar, la prepararé
ResponEliminauna deliciosa mermelada,aunque no son mi fuerte
ResponEliminabon cap de setmana
peto
quin detall noia!! ja m'agradaria que algú fes aquest esforç per mi! que bones les mores, amb o sense mermelada!! fantastic! petons
ResponEliminaNo acostumo a menjar-ne sinó és amb postres en què la melmelada va farcida. La de mores no l´he provada però la teva té molt bon aspecte i, sobretot, bona consistència.
ResponEliminaJo no he fet mai la melmelada de mores. L'artista d'aquesta melmelada és la meva germana!!! A ella li encanta anar a buscar-les i fer la melmelada.
ResponEliminaTé un color preciós.....
Salut i petons,
Olga
les melmelades són una delícia, ja ho has dit tu prou bé!! me encanta la textura en que t'ha quedat! petons
ResponEliminamenuda delicia de mermelada, además tiene un color realmente bonito
ResponEliminaBesos
quina pinta Roser, i per ací que mai he vist mores, què ràbia, bsts
ResponEliminaQuina delícia Roser!!jeje!!
ResponEliminaDoncs molt ben pensat aquest nom pel blog!
ptns!!
Que bonaaaa !!!! aquet any no he pugut agafar mores....veien la teva mermelada .....quina llástima !!! en tinc moltes ganes de ferna.
ResponEliminaPetons.
Hola, Roser:
ResponEliminaTenemos el congelador repleto de moras para ir haciendo cosas durante el invierno. Pero lo de las mermeladas se nos hace muy cuesta arriba. Por comodidad -y porque están riquísimas- las compramos a un artesano eco. Por cierto, que no hemos probado nunca una mermelada de moras.
Saludos desde Waterbridge.
-Andy-
Quines torrades!!!! Per ganes m'agafaria una per esmorzar!
ResponEliminaTenen una pinta excel.lent!!!
Per cert!, al nostre bloc t'hem deixat un "regalet"....
Petonets
TAST DE CUINA
http://tastdecuina.blogspot.com
Nada mas sano y natural que una receta casera de mermelada
ResponEliminaMe encanta el color
Besos