Galetes speculoos (especiades)
Ja estem a puntet d'acabar l'any! Us vull desitjar a tots un bon acabament d'any i que el 2013 sigui molt feliç per tothom.
Ara anem a per aquestes galetes que tant bones estan, quan comences no pots parar!
Ingredients:
200gr. de farina
100gr. de mantega a temperatura ambient
100gr. de sucre moreno més una mica per repartir per damunt
1 mica de sal
2 cullerades de llet
1 rovell d'ou
1 culleradeta de llevat
2 culleradetes colmades de mescla d'espècies compost per:
2 culleradetes de canyella amb pols
1 culleradeta de clau molgut
1 culleradeta de gingebre amb pols
1/4 de culleradeta de nou moscada
Es barregen tots aquest ingredients i ja tenim la mescla d'espècies.
Mesclem el sucre i la mantega, afegim el rovell i la llet i batim fins integrar.
Tamizem la farina amb el llevat, la sal i les espècies i ho afegim a la barreja anterior. Barregem i ho amassem amb les mans durant uns 5 minuts fins que no s'enganxi a les mans, teniu paciència que al principi s'enganxa bastant però al cap d'una estona amassant para d'enganxar-se. Formar una bola, tapar amb paper film i deixar reposar a la nevera tota la nit.
Encenem el forn a 170-180 graus.
Estirem la massa entre dos papers vegetals perquè sigui més fàcil i no s'enganxi fem les formes que vulguem amb els talladors que tinguem.
Posem les galetes en una safata de forn damunt d'un paper vegetal tirem una mica de sucre per damunt i ho fornegem uns 15 minuts, o fins que veguem que estan.
Ara anem a per aquestes galetes que tant bones estan, quan comences no pots parar!
Ingredients:
200gr. de farina
100gr. de mantega a temperatura ambient
100gr. de sucre moreno més una mica per repartir per damunt
1 mica de sal
2 cullerades de llet
1 rovell d'ou
1 culleradeta de llevat
2 culleradetes colmades de mescla d'espècies compost per:
2 culleradetes de canyella amb pols
1 culleradeta de clau molgut
1 culleradeta de gingebre amb pols
1/4 de culleradeta de nou moscada
Es barregen tots aquest ingredients i ja tenim la mescla d'espècies.
Mesclem el sucre i la mantega, afegim el rovell i la llet i batim fins integrar.
Tamizem la farina amb el llevat, la sal i les espècies i ho afegim a la barreja anterior. Barregem i ho amassem amb les mans durant uns 5 minuts fins que no s'enganxi a les mans, teniu paciència que al principi s'enganxa bastant però al cap d'una estona amassant para d'enganxar-se. Formar una bola, tapar amb paper film i deixar reposar a la nevera tota la nit.
Encenem el forn a 170-180 graus.
Estirem la massa entre dos papers vegetals perquè sigui més fàcil i no s'enganxi fem les formes que vulguem amb els talladors que tinguem.
Posem les galetes en una safata de forn damunt d'un paper vegetal tirem una mica de sucre per damunt i ho fornegem uns 15 minuts, o fins que veguem que estan.
muy buenas estas galletas y te han quedado muy bien
ResponEliminaBon Any Nou molta salud i felicitat
peto
Ara faria un té i em menjaria sense cap tipus de remordiment tota la safata!!!
ResponEliminaBon any guapíssima!!!
Em xiflen les speculoos!!!
ResponEliminaBon any guapa
Sandra
jo no les vull ni tastar perque volaran! ultimament no se dir PROU!! jaja petons i bon any nou guapa!!
ResponEliminaRoser, Ànims i que aquest Any Nou 2013 porti l'esperit i el desig d'aconseguir el que ens proposem cada principi d'any
ResponEliminaPrecioses i delicioses. Bona entrada d´any, nou!
ResponEliminaQuines galetes més bufones Roser!!
ResponEliminaamb aquesta mescla d'especies han de tenir un gust molt especial!!
bn any!!
ptns!!
Bon any guapi! Soc. Fan absoluta de les speculoos, delicioses. Un peto
ResponEliminaM'agraden les coses especiades, i aquestes galetes han d'estar molt bones!!
ResponEliminaBon any!!
que ricas!! Feliz Año!! besos
ResponEliminaVaig comprar aquests motlles i al final no els he fet anar.. unes galetes estupendes. Et desitjo molt Bon any, Roser. Petons,
ResponElimina