Tronc de Nadal

Us desitjo que passeu molt bones festes a tothom!! 
Aquest dies he estat refredada i no he publicat tot el que volia, entrants i més.... Espero en uns dies publicar tot el que tenia pensat.
Us deixo amb una recepta deliciosa per aquests dies. La recepta l’he fet del blog de Webos fritos. Si mireu allí la recepta té un vídeo explicatiu que s’entén molt bé. No és difícil però es necessita una mica de dedicació. I mireu que maco que queda!!




Ingredients:
Per la planxa de pa de pessic genovès:
4 ous
100 g de sucre
120 g farina de rebosteria
Un pessic de sal

Per l'almívar:
100 g de sucre
100 g d'aigua
2 cullerades de licor (brandi, rom, moscatell ... )
Unes gotes de suc de llimona

Per al farcit de mousse de torró:
500 g nata per muntar de 35,1% de matèria grassa
50 g de llet sencera
50 g de sucre
300 g de torró del tou tipus Xixona
1 sobre de gelatina neutra de 10 gr.

Per a la cobertura de xocolata:
1 rajola de 150gr. de xocolata per fondre
50 g de mantega
50 g d'aigua

La planxa de pa de pessic genovès:
Preescalfar el forn a 180 °, calor a dalt i a baix.
 Separar les clares dels rovells.
Posar en un bol els clares. Batre amb la batedora de varetes elèctrica i anar incorporant el sucre a poc a poc, fins que veiem que va blanquejant i que augmenta el seu volum.
Batre els rovells i incorporar acuradament a les clares.
Afegir la farina tamisada i barrejar acuradament la barreja fins que estigui totalment integrada.
Abocar la preparació en una safata de forn de 30 × 35 cm aproximadament folrada amb paper d'enfornar.
 Introduir al forn uns 12 minuts, fins que es faci. Treure del forn.
Humitejar un drap, escórrer bé i estendre sobre la taula.
Treure el bescuit amb el mateix paper amb què ho hem enfornat i posar-lo sobre el drap humitejat.
 Enrotllar el pa de pessic amb molt de compte i amb l'ajuda del drap, que anirem tensant poc a poc alhora que enrotllem. Deixar refredar unes dues hores.

El almívar:
 Posar a foc fort en una cassola tots els ingredients. Donar voltes amb unes varetes.
Retireu als 5 minuts.

La mousse de torró
Escalfar la llet al microones, i afegir la gelatina. Remoure bé: és important que no quedin grumolls.
 Muntar la nata amb la batedora de varetes. Quan estigui gairebé muntada, afegir el sucre i la llet amb la gelatina. Batre 15 segons més.
Esmicolar el torró, afegir-lo a la nata i incorporar suaument amb moviments envolvents.
Tapar el bol i deixar reposar a la nevera dues hores.

Us sobrarà una mica de mousse, però és millor que sobri que no que us falti, ja que per aquest tronc necessitem que quedi amb cos. Podreu utilitzar el sobrant presentant en un parell de copes.

La cobertura de xocolata:
Posar els ingredients en un bol. Ficar al microones a temperatura baixa i anar mirant cada 20 segons després del primer minut fins que veiem que està fos.
 Treure el bol de microones i remoure la xocolata durant un parell de minuts.

Muntatge
Desenrotllar amb cura el pa de pessic.
 Pinzellar amb l'almívar.
Omplir amb la mousse, tenint cura de deixar sense omplir un parell de centímetres a la vora més allunyat de nosaltres i de no sortir-nos pels laterals. Aplanar amb un ganivet llarg o una espàtula.
Enrotllar amb compte, ajudant-nos amb el paper amb el qual ha estat al forn. Embolicar amb aquest mateix paper i deixar reposar dues hores.
 Tallar un extrem del tronc amb un tall en diagonal. Col • locar-sobre la resta del tronc com veieu a la foto, A tall de branca. El podeu enganxar amb xocolata de cobertura.
Folrar les vores de la safata de presentació amb paper d'alumini.
Posar el tronc damunt. Protegir els extrems del tronc i de la branca amb paper d'alumini, perquè no es taquin de xocolata.
 Estendre la xocolata per sobre del tronc, ajudant d'una espàtula o d'un pinzell. Deixar reposar 20 minuts perquè es vagi solidificant una mica la xocolata -això és importantíssim-.
Passat aquest temps fer amb una forquilla uns solcs i uns nusos, per simular l'escorça d'un arbre.
 Treure tots els papers d'alumini amb cura. Decorar al gust.



Comentaris

  1. buuaa que bo ha de ser!!! amb mousse de torró i tot! t'ha quedat fantàstic!! bones festes guapa!!

    ResponElimina
  2. Hola Roser! Aquest tronc t'ha quedat espectacular!
    Jo ja és el 2n any que segueixo les instruccions de la Su, i la veritat és que és un èxit assegurat...ara en vaig a fer un altre pel dinar de demà!

    Molt bones festes!!

    ResponElimina
  3. uau, que bo aquest tronc, Roser!! I amb mousse de torró, totalment nadalenc!! Que passis molt bones festes. petons

    ResponElimina
  4. De torró...no ho havia vist mai!
    Deu estas boníssim!!!
    Un petó.

    ResponElimina
  5. Aquest any jo també m'he decidit a fer-ne un :)
    Bon Nadal i feliç 2013!

    ResponElimina
  6. Aquest tronc ha d'estar boníssim! només per la cara que fa i amb aquest farcit... me'n menjaria un bocí ara mateix! A veure si tenc temps per fer-lo.
    Bones festes i els millors desitjos per al 2013!

    ResponElimina
  7. T'ha quedat espectacular. Bona entrada d'any!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.

Entrades populars