Coca de recapte
Des
dels blocs de Kooking i Pequeños placeres, aquest més de febrer ens proposen
fer un plat típic de la cuina catalana, i es clar, m’he animat a participar.
Aquesta
coca és molt típica en les terres de Lleida i quasi sempre forma part de les
nostres festes i de la vida quotidiana.
A mi m’agrada així o amb una mica de tonyina per sobre també, però és més típic
posar-hi arengada o llonganissa.
Ingredients:
Per la
massa:
200gr.
de farina
Mig sobre
de llevat de pa en pols
1
got d’aigua tèbia
sal
40ml.
d’oli d’oliva verge extra
Pel
farcit:
2
pebrots
2
albergínies
Oli d’oliva
verge extra
Encenem
el forn a 200° i posem els pebrots i les albergínies, prèviament punxades a la
pell, uns 50-60 minuts, o fins que al punxar-les es noti que estan cuites.
Al
mateix temps de posar les verdures al forn, farem la massa; posem la farina en
un vol i afegim el llevat, barregem una mica, afegim la sal i l’aigua poc a
poc; en posem una mica i barregem, en posem una mica més fins que puguem fer
una bola. No cal amassar gaire. Ho deixem reposar 1 hora, i després afegim l’oli
a la massa fins que s’integri bé.
Traiem
la pell de les verdures i les tallem a tires.
Estirem
la massa, posem les verdures per sobre i ho posem al forn preescalfat a 230°
uns 15 o 20 minuts, o fins que la massa estigui feta.
Retirem
la coca del forn i seguidament li posem un
rajolí d’oli per damunt.
Que maravilla de coca, deliciosa, sana y facil.
ResponEliminaIdeal para mi nueva dieta
Me llevo la receta, y un trocito de tu coca.
Que pases un buen finde Roser.
Petonets
Molt bona Roser la coca de recapte, aquests és una de les coques estrella al meu llibre de receptes! la més bona, la que es fa un mateix a casa! petons
ResponEliminaQuina coca més bona, Roser! Sempre que vaig a Lleida en compro un troç. Això sí, amb botifarra també, que m'hi encanta!!! Petonet
ResponEliminaAquesta coca mai pot faltar en el receptori culinari català! aixi que perfecte!! t'ha qeudat moolt maca!! petons
ResponEliminaOhhh quina bona pinta!! M'he llegit la teva recepta i m'ha sorprès com n'és, de fàcil, a veure si m'hi animo a fer-la un dia perquè ha de quedar boníssima!! jeje I com tu dius, em sembla que li afegiré una mica de tonyina per sobre ;)
ResponEliminaUn petonet!!
Hoy si que has "dao" en mi punto flaco, porque ME ENCANTA!!!
ResponEliminaESTUPENDA NIÑA.... :)
Visca la coca de recapte!! És boníssima!
ResponEliminaPetons
Sandra
qué buenísima pinta Roser. Yo la descubrí en Memoriès de cuinera, nunca la había hecho y me encantó, aunque yo la "castellanicé" un poco :D
ResponEliminaBesos
vaya coca más deliciosa... creo que la voy a hacer tanto que va a terminar siendo también típica de Madrid jajajaja! Besitos
ResponEliminaA mi també m'encanta així o amb unes anxoves al damunt. Quina bona pinta que té, en vull un tallet per sopar...
ResponEliminaPetons
Con las ganas que tengo de hacerla...te ha quedado genial
ResponEliminaBsss
Roser, passa't pel meu blog, tens uns premis esperant! petons, Núria-Cocó
ResponEliminahttp://algomasquecocina.blogspot.com
Em perd! no conec a cap català a qui no li agradi. Permet tantes combinacions, oi?
ResponEliminaM'encanta la coca de recapte!!
ResponEliminahttp://harkyto.blogspot.com/
Roser, moltes gràcies per la teva recepta!! M'encanta la coca de recapte (en aquest cas amb arengada...) Petons!
ResponEliminaFantástica...ara mateix en mengaba un bon tall !!!
ResponEliminaPetonets.
m'encanta la coca de recapte!! sobretot xq el meu avi també era de les terres de Lleida i moltes vegades en feia.
ResponEliminaPetons!
Només l'he provada una vegada i em va agradar, crec que provarè de fer-la.
ResponEliminaUna abraçada
Muy rica amiga..muchos besos.
ResponEliminaMuchisimas gracias por tu participacion en el reto del mes de marzo... Perdona el retraso.... Menuda pinta tiene esa coca, esta en mi lista de prioridades, gracias por compartirla, un abrazo grande!
ResponEliminaMuchisimas gracias por tu participacion en el reto del mes de marzo... Perdona mi retraso... Menuda pinta tiene esa coca, esta en mi lista de prioridades.... Muchas gracias por compartirla y un abrazo grande!
ResponEliminajo també en faig de coca de recapte de tant en tant, està boníssima i és sana i natural. bon profit i animeu-vos a fer-la a casa.
ResponElimina