Tarta tatín de poma
La tarta tatín té una peculiaritat, i és que es munta al revés. És a dir, la fruita esposa a la base del motlle (en la majoria de receptes ja caramel•litzada prèviament) i al damunt es posa la massa. Alhora de desemmotllar ja queda al dret.
Vaig veure aquesta recepta al blog de Fogons, de la cuina a taula, té unes receptes molt interessants aquest blog. I la foto de la recepta em va transmetre tanta delícia que em van entrar moltes ganes de provar amb aquesta tarta, a demés que no l’havia fet mai. Així doncs em vaig posar mans a la feina i aquest va ser el meu resultat, BONÍSSIM!! I és molt fàcil de fer, ja que no s’ha de preparar la fruita abans, sinó que va tot directe al forn.
Em va agradar tant que la setmana següent la vaig tornar a fer. (Ja fa uns 2 mesos que la vaig fer però no m’ha donat per publicar-la fins avui). I repetiré més cops!!
Ingredients:
Per la pasta trencada:
150gr. de farina (en el meu cas integral)
75gr. de mantega
1 rovell d’ou
50gr. de sucre (en el meu cas moreno)
1 cullerada d’aigua
1 pessic de sal
Pel farcit:
2-3 pomes
1 llimó
Mantega
Sucre (en el meu cas moreno)
Canyella amb pols
Primer farem la massa: posar la farina formant un volcà, i al mig posar tots els ingredients per la pasta trencada. Comencem a treballar integrant la farina poc a poc, quan la farina quedi humida, amassar una mica per unificar-ho tot i formar una bola. Deixar reposar 5 o 10 minuts.
Encenem el forn a 230°, calor a dalt i a baix.
Ara ja podem començar amb el farcit: suquem el motlle on farem la tarta amb mantega. Posem una petita capa de sucre per tota la base.
Pelem i tallem la poma i la suquem una mica en un llimó partit per la meitat perquè no es torni negra. Anem posant a la base del motlle de forma bonica, ja que serà el que es veurà després. Fem una capa i posem uns trossets de mantega petits, repartits per damunt, i una mica de sucre,fem una altra capa de poma i tornem a posar mantega i sucre.
Estirem la massa i la posem a la mida del motlle, al damunt del preparat de poma que hem fet, i ho tanquem bé per les vores.
Ara ja podem posar la tarta al forn durant 30 minuts més o menys. Fins que veiem que la pasta està dauradeta.
Deixem refredar i podem desemmotllar la tarta. Decorem amb canyella per damunt.
Es pot menjar calent o fred, en el meu cas ho vaig trobar boníssim calent.
Vaig veure aquesta recepta al blog de Fogons, de la cuina a taula, té unes receptes molt interessants aquest blog. I la foto de la recepta em va transmetre tanta delícia que em van entrar moltes ganes de provar amb aquesta tarta, a demés que no l’havia fet mai. Així doncs em vaig posar mans a la feina i aquest va ser el meu resultat, BONÍSSIM!! I és molt fàcil de fer, ja que no s’ha de preparar la fruita abans, sinó que va tot directe al forn.
Em va agradar tant que la setmana següent la vaig tornar a fer. (Ja fa uns 2 mesos que la vaig fer però no m’ha donat per publicar-la fins avui). I repetiré més cops!!
Ingredients:
Per la pasta trencada:
150gr. de farina (en el meu cas integral)
75gr. de mantega
1 rovell d’ou
50gr. de sucre (en el meu cas moreno)
1 cullerada d’aigua
1 pessic de sal
Pel farcit:
2-3 pomes
1 llimó
Mantega
Sucre (en el meu cas moreno)
Canyella amb pols
Primer farem la massa: posar la farina formant un volcà, i al mig posar tots els ingredients per la pasta trencada. Comencem a treballar integrant la farina poc a poc, quan la farina quedi humida, amassar una mica per unificar-ho tot i formar una bola. Deixar reposar 5 o 10 minuts.
Encenem el forn a 230°, calor a dalt i a baix.
Ara ja podem començar amb el farcit: suquem el motlle on farem la tarta amb mantega. Posem una petita capa de sucre per tota la base.
Pelem i tallem la poma i la suquem una mica en un llimó partit per la meitat perquè no es torni negra. Anem posant a la base del motlle de forma bonica, ja que serà el que es veurà després. Fem una capa i posem uns trossets de mantega petits, repartits per damunt, i una mica de sucre,fem una altra capa de poma i tornem a posar mantega i sucre.
Estirem la massa i la posem a la mida del motlle, al damunt del preparat de poma que hem fet, i ho tanquem bé per les vores.
Ara ja podem posar la tarta al forn durant 30 minuts més o menys. Fins que veiem que la pasta està dauradeta.
Deixem refredar i podem desemmotllar la tarta. Decorem amb canyella per damunt.
Es pot menjar calent o fred, en el meu cas ho vaig trobar boníssim calent.
que bona... jo tinc ganes de probar-la, tothom diu que es facil de fer i una delicia de menjar!! Bon cap de setmana!
ResponEliminaHay que ver lo sencillo que resulta una tarta en casa, claro, para quien lo sepa hacer... UN BESO!!
ResponEliminaLa vaig tastar fa una setmana a un restaurant vegetarià i em va encantar! alhora que també l'he vist a un programa de canal cocina sobre cuina francesa...això son senyals perquè la provi de fer!! jajja! t'ha quedat perfecte! petons guapa
ResponEliminai amb una miqueta de gelat de vainilla o crema anglesa està de mort!!!! ;P petonets reina
ResponEliminaLa tatin ,una de les millors tartes de poma!!!!em torna boja!!!
ResponEliminaPetons.
Me encanta la manzana así, es deliciosa. tiene una pinta excelente
ResponEliminaBesos
mmm....m'encanta la pinta que fa! no l'he provat mai, seria hora !! petons
ResponEliminaMolt booooooooona!!!!! fa tant de temps que no la faig!!!! fa poc la vaig menjar al Castell de Raimat, acompanyada d´una cremeta .... M´has fet agafar ganes i ara l´hauré de fer!!!! petons, bon cap de setmana.
ResponEliminaNunca he hecho una tarta tatín, y mira que es famosa,me gusta mucho el resultado de la tuya, se ve jugosa y deliciosa.
ResponEliminaUn beso y buen fin de semana guapa!!
Muy rica :) Me gusta mucho.. Me quedo por aquí de seguidora, gracias por tu visita. Tu también tienes un blog muy chulo. Besos
ResponEliminaMAÑANA TIENES UNA COSA EN MI BLOG PARA TI BESOS
ResponEliminaEn la meva opinió, has fet la recepta perfecta de tarta tatin: ben fineta i amb molta fruita, i amb una bona dosi de mantega!! :) :) M'estic morint per provar-la, me l'apunto ara mateix!! :D
ResponEliminaUn petonàs!!
Es una auténtica delicia!! Gracias por pasarte por cócteles, así he podido conocer tu estupendo y bonito blog.
ResponEliminaBesos y buen fin de semana!!
Quina tatin tan bona. En menjaria un trosset una mica calentona ara mateix.
ResponEliminaPetons
Un altra vegada la ruixes amb crema anglesa...serà sublim. Ja veuràs.
ResponEliminarecepta pèrfecta per postres, després del meu bè al forn, jajajaja
ResponEliminaBON DUIMENGE
Quanta raó que té la Cristina, si li poses crema anglesa o gelat de vainilla ja et desfàs de gust! Visca la tatin! Ah, i prova-la amb altres fruites, a mi m'encanta fer-la de plàtan!
ResponEliminaPetons
Sandra
Moltissimes gràcies pels vostres comentaris! I m'han encantat els consells que m'heu donat, els provaré segur!
ResponEliminaPetonets!
NENA... Una de les mevas TARTAS PREFERIDAS!!!
ResponEliminaT'ha quedat sucosa i d'un tendre!!!! aisss qui pugués:)
Mira que me gusta la tarta de manzana y nunca la he preparado así, tiene un aspecto buenisimo, me quedo con las ganas de probarla. Lo dejo como pendiente. Saludos
ResponEliminaQue rica se ve esta tarta!!! con lo que me gustan a mi las tartas de manzana y nunca la probé así. Después de ver ésta en tu blog, me quedo con las ganas de probarla. me llevo la receta y la dejo como pendiente. Un saludo
ResponEliminaLa tatin de poma és una de les meves postres preferides. Amb un polsim de canyella per sobre també queda molt bé, i es pot acompanyar amb una mica de nata semimuntada.
ResponEliminaPetonets!
Anna
Fa temps que porto veient aquesta recepta amb pera o amb poma i la tinc a pendents, veient els resultats no crec que tardi gaire, t'ha quedat molt bé.
ResponEliminaUna abraçada
A mi també m'agrada més calenta i amb gelat de vainilla... un pecat! Un aspecte formidable. Petons
ResponEliminaMe encanta la tata Tatín, en mi casa siempre la hace mi padre que le queda genial-genial! la tuya se ve super estupendísima... sabes? mi padre siempre la hace de plátano y queda muy rica también! Besitos
ResponEliminaQué color tan apetecible tiene la manzana. Esta tarta es genial!!!
ResponEliminaUn besito
La tatín és dels pastissos de poma que més magraden. T'ha quedat fantàstica!
ResponEliminaMarta
ya veo que tu tambien tienes un blog muy sabroso,me quedo por aqui tambie.besitos
ResponEliminaLa taint de poma és de les meves tartes preferides. I el puntet de la canyella al moment de servir li ha de quedar molt bé a la poma, molt bona!
ResponEliminaMoltes gràcies, guapa! M'has emocionat, de veritat.
ResponEliminaÉs ben cert, és boníssima. Em sembla que a casa anem a una tarta de poma per mes, ens agraden molt.
Una forta abraçada!