Croquetes d’albergínia, gambes i parmesà
Aquest
mes els blocs que configuren la recepta del 15: Els fogons de la Bordeta i
Xocolata desfeta, ens conviden a preparar un clàssic: croquetes.
L’acompanyament
són un es patates al forn, de la recepta de la Roser del blog Trifàsic de
Baileys; veure-la AQUÍ.
Ingredients:
3
albergínies
150
gr. de gambes pelades crues
1
ceba
3
alls
2
cullerades de formatge parmesà ratllat
Oli
d’oliva verge
sal
Beixamel:
2
cullerades de mantega
4
cullerades colmades de farina
500-600
ml. de llet
Sal
Nou
moscada
Arrebossat:
2
ous
Pa
ratllat
En
primer lloc, posem les albergínies senceres en un plat, les punxem per varis
costats i les cuinem al microones a màxima potència durant uns 15 minuts.
Passat aquest temps mirem si estan cuites, si no, les deixem uns minuts més.
Traiem
la polpa de les albergínies, la tallem a trossets ben petits i la posem a
sofregir en una paella amb una mica d’oli i un polsim de sal; tallem en
trossets petits les gambes i les afegim amb les albergínies i saltegem fins que
les gambes estiguin cuites. Ho apartem.
En
una altra paella, posem a sofregir la ceba i els alls picats ben petits amb una
gota d’oli. Quan estiguin rossets, posem la mantega i la farina i removem fins
que es facin grumolls, afegim el sofregit d’albergínia i gambes i barregem fins
que es quedi homogeni, llavors ja podem anar posant la llet poc a poc, en posem
una mica i integrem, una mica més i barregem un
altre cop; requereix que tota l’estona anem barrejant sense deixar-ho de
vista. Jo vaig posant llet fins que veig que agafa un punt espès, i té que
estar mínim 5 minuts coent i barrejant perquè no quedi el gust cru de farina.
Al
final, posem nou moscada molguda i el formatge parmesà, barregem i rectifiquem de sal.
Ho posem en un recipient ample i pla i ho deixem refredar fins el dia següent.
Ho posem en un recipient ample i pla i ho deixem refredar fins el dia següent.
El
dia següent, formem les boles i les passem per ou i després per pa ratllat. I
finalment les posem a fregir amb oli fins que estigui dauradet.
Voldria agraïr a Nikichan del bloc http://recetasde2.blogspot.com/; el premi
que hem va otorgar. Moltissimes gràcies, em va fer molta ilusió!
Me'n menjaria 100, Roser! M'encanta l'albergínia, les gambes i el parmiggiano!!! Molt bona proposta. Petonet!
ResponEliminaQue delicia de croquetas, madre mia, me encantan , y te han salido jugositas y perfectas de forma y color.
ResponEliminaBesos
Albergínies, gambes i parmesà: porten de tot! :-D
ResponEliminaHan ser ben sabroses, nyam!
petons
mmm! segur que estan boníssimes. Aquestes no les havia provat mai, però ja t'asseguro que un dia les faré.
ResponEliminaPetons!
M'agrada la proposta, no he fet mai croquetes d'albergínia i trobo que han de quedar molt bones. M'agrada la combinació que has triat!
ResponEliminaHan d'estar molt bones, m'agrada com deuen quedar tots els ingredients. Felicitats pel premi.
ResponEliminaUna abraçada
qué croquetas tan ricas estoy viendo hoy, pero con lo que me gustan las berenjenas las tuyas me van a encantar, están super cremosas.
ResponEliminaBesos
L'albergínoa queda boníssima amb les gambes, m'agrada molt la idea!!!
ResponEliminapetonets
Hola Roser guapa!!
ResponEliminaQuina proposta més temtadora que portes, l'albergínia és boníssima i en forma de croqueta i acompanyades de gambes mmmm encara millor!
Una abraçada.
Hola Roser guapa!!
ResponEliminaQuina proposta més temptadora que portes!! L'albergínia és boníssima i amb forma de croqueta i acompanyada de gambes ha d'estar.... (de muerte) ;)
Una abraçada.
Hola Roser guapa!!
ResponEliminaQuina proposta més temptadora que portes!! L'albergínia és boníssima i amb forma de croqueta i acompanyada de gambes ha d'estar.... (de muerte) ;)
Una abraçada.
Quina textura més cremosa que tenen.
ResponEliminaun petonet
Bueno hoy si que no te libras, vaya croquetas más ricas, esta noche me planto en tu casa a la hora de la cena, que es Roser??? jaja Besitos
ResponEliminaMuchas gracias a ti por mencionar mi blog :) Unas croquetas fantásticas que ricas
ResponEliminaUnes croquetes fantàstiques Roser, han de ser boníssimes!!!
ResponEliminaMoltes gràcies per aprticipar guapa!
Petons
Sandra
De veras ,que hambre!!!viendo tus croquetas...ufff...si las pillara!!!
ResponEliminaBesitos.
Unes croquetes amb una combinació guanyadora. Tenen una pinta excel·lent. He provat les d'albergínia sola i he de dir-te que m'encanten! Estic desitjant provar-ne de fer, així que m'apunto la teva aportació.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Felicitats pel premi !!! i per les croquetes, molt bones amb aquest farcit. Petons,
ResponEliminaHas combinat alguns dels meus ingredients preferits, l'albergínia i el parmesà, quina passada de croquetes, han de ser delicioses.
ResponEliminaPetons
Soy un desastre haciendo croquetas! siempre iguales ;)
ResponEliminaQué ricas se ven...
Que bones han de ser!!! M'encanten aquests ingredients... asi que aquestes croquetes m'han d'encantar!!!! nyam, nyam...
ResponEliminaUn petonas
Sònia
alnerginia i gambes, m'agrda molt aquesdta combinació
ResponEliminaamb alberginia??? aquestes han de quedar genials!!!! un bon complement Roser. molts petonets
ResponEliminaFelicitats Roser!
ResponEliminaM'han agradat molt les teves croquetes amb alberignia.
Un petonet
Felicitats pel premi ROser!!! i per aquestes croquetes! saps que mai les he tastat amb albergínia, i és la meva verdura preferida!!?? això no pot ser! la teva me l'apunto!! per cert, moltes gràcies per tastar les patates, que et van semblar!?? t'ha quedat un plat complet i deliciós!! petonets
ResponEliminales ting que probar, amb aquest ingredients mes d'un es discutira per menjar-se la ultima.
ResponEliminamolts petons
M'agraden!!! La combinació de l'albergínia i les gambes és perfecta i les croquetes rodonetes són molt bufones.
ResponEliminaPetonets!
Anna
Mare meua que bònes alberginia i gambes ummmmm.
ResponEliminaMmmm quines croquetes, quina pinta!! L'última foto és la que m'ha matat, amb aquest farcit tan cremós!! :D M'apunto per fer-les, perquè m'encanten tots els seus ingredients jeje
ResponEliminaUn petonàs! :D
Nunca las he probado de berenjena!! te han quedado geniales
ResponEliminaBesos
Excelente, unas croquetas de lujo, me encantan, como aperitivo o entrada son mis favoritas.
ResponEliminaBesos y buen fin de semana!!
Quines croquetes mes originals! tenen molt bona pinta!
ResponEliminahttp://harkyto.blogspot.com/
Bona tarda, quan s'ha d'afegir el parmesà, desprès de la llet o amb el sofregit??? Gràcies
ResponElimina