Calamars a la romana
Aquesta recepta és de la meva
mare i la veritat, li surten molt bons. Té algun truc que ara us desvelaré, i
si ho feu així, tindreu èxit garantit.
Parlant de trucs, presentaré la
recepta al concurs que organitzen al bloc de Pienso...luego cocino, en
el concurs “Tu
mejor truco”.
Ingredients:
1 calamar sencer de mig quilo
½ paquet de Rebocina Royal (farina per arrebossar calamars)
Sobretot millor que sigui aquesta, que és amb la que queda més cruixent i bo.
1 got d’aigua
½ got d’aigua de sifó (o carbonatada o no se
exactament com es diu, suposo que m’enteneu)
Sal
Oli
½ culleradeta de cafè de bicarbonat
El dia abans, molt important,
prepararem el calamar. El rentarem, traient la pell i buidant-lo de dintre; el
deixarem ben net i el tallarem a rodanxes de gairebé un centímetre, més o
menys, i amb cura que no se’ns trenquin, que quedin anelles.
Dipositarem les anelles en un
vol, espolvorejarem per damunt la mitja culleradeta de bicarbonat i barrejarem
perquè s’integri bé. Ho taparem i deixarem al frigorífic fins el dia següent.
El dia següent, agafem els
calamars i els rentem amb aigua, els deixem en una escorredora, hi posem una
mica de sal i anem a fer la massa.
En un vol posar la rebocina i
afegir l’aigua, el sifó i una mica de sal, barrejar per integrar i fins
aconseguir una massa cremosa i no molt líquida, per poder arrebossar els
calamars. Si queda molt líquid podem afegir rebocina, i si pel contrari queda
molt espés afegirem una mica d’aigua i de sifó en la proporció de 2 mides d’aigua
1 de sifó.
Quan ja tenim tot llest,
esperarem fins quasi al moment de menjar-lo, ja que és més bo i cruixent si ho
presentem al moment, així que fins posem 15 minuts abans de posar-nos a la
taula no ho començarem a cuinar.
Llavors només es tracta de
posar uns quants calamars dins la massa, que quedin ben coberts i posar-los a
fregir amb abundant oli, millor si es fa en una fregidora, sinó, en una paella
fonda amb molt oli. I així fins que els fregim tots.
Els deixem, tot just sortir de
la fregidora, damunt de paper absorbent, i a gaudir!
Els trucs perquè surtin ben bons:
- L’acció
de posar bicarbonat i deixar reposar durant un dia, serveix perquè la carn del
calamar quedi molt tendra.
- El sifó
serveix perquè el calamar quedi ben esponjós i la massa quedi bufada i ben
cruixent.
- La rebocina
va molt bé perquè la massa quedi cruixent.
Apa, Roser, 3 en 1, com a les rebaixes! Moltissimes gracies per participar al concurs!
ResponEliminaRoser moltes grácies per participar i aixo s'ha de tastar...uiii aquesta hora ja del dia uns calamars ara ben calents venen de gust.
ResponEliminaPetons
Ja m´he apuntat els truquets de ta mare, segur que la propera vegada que faci calamars a la romana em sortiran boníssims...un petonet
ResponEliminaToma y toma .....quins calamars mès bons.....aquì fem servir els de PALAMÓS que son de bons !!!!!!
ResponEliminaPetonets.
Apa, que comença la "guerra de fer calamars a la romana" jaja. Hem coincidit en la recepta...pero cada una amb els seus truquets...jaja
ResponEliminaPetonets guapa! i sort !!!!
Muy buenos!!!! Gracias por pasarte. Un saludo
ResponEliminaQue ricos Roser, yo nunca los hago asi y tienen una pinta que vaya , felicidades para ti y para tu madre, y perdona que no me ha dado tiempo a decirte lo del premio, jajajaja, pero asi te has llevado la sorpresa
ResponEliminaBesos
Nosaltres els fem amb cervesa a la massa i també queda genial! Algun cop ho he provat amb sifó, la pinta ho diu tot sobre els resultats! ;)
ResponEliminaPetons
Sandra
M'encanten aquests calamars a la romana!!! gràcies pels trucs, a veure si a mi també em surten així de bons...
ResponEliminaPetons
Quina gana!!
ResponEliminaamb una cerveseta fresqueta...mmmmmm!!
Petons, Guapa!!
Felicidades por ganar en el mejor truco!! y gracias porque lo aplicaré en breve.
ResponEliminaBesos!
Pronto lo voy a probar, felicidades!!
ResponEliminas'haurà de provar el millor truc! enhorabona pel premi!
ResponEliminas'haurà de provar el millor truc! felicitats pel premi!
ResponElimina