Pa facilíssim
Ja fa més d’un any
que vaig descobrir aquesta manera de fer pa, i la veritat està molt bo, i el
més important, no necessita repòs! Fer la massa i cap al forn!! Fa mesos que el
volia fer per ensenyar-vos-el al bloc, però no trobava el moment, ni les ganes,
i això que no et fa perdre molt temps, però a m i em passa molt que de vegades
em fa mandra fer segons quines coses o receptes, per molt fàcils que siguin, i
es que quan em poso a fer-ho gaudeixo, però bueno....coses que passen jejje
Doncs els que m’han
donat ganes de fer aquesta recepta, igual que cada quinzena de més, és La
recepta del 15, en que cada dia 15 del més Els fogons de la Bordeta
i Xocolata desfeta ens motiven per fer una recepta amb un
ingredient o recepta proposat, en aquest cas el pa.
Ingredients:
175ml. d’aigua
1 culleradeta de sal
1 cullerada d’oli d’oliva
1 sobre de llevat en pols especial per fer pa
300gr. de farina de força
Ahh i el que
necessitem també és un recipient amb tapa apte pel forn, ja que ha d’estar
tapat perquè es formi el vapor dins del recipient, i així es com surt el pa
perfecte. Jo faig servir un recipient de vidre, pirex, i que va amb tapa de
vidre també. És molt important sinó no surt bé.
Posem l’aigua en un
vol apte per microones i hi afegim l’oli. Ho posem al microones a escalfar uns
40 o 50 segons, no ha d’estar bullint. Ho traiem, afegim el llevat i barregem.
En un vol més gran
posar la farina, la sal i la barreja d’aigua anterior i mesclar fins aconseguir
una massa. Es pot afegir una mica d’aigua o farina si fa falta. Bolcar a la
superfície de treball i acabar d’amassar fins que no es pegui a les mans.
Sucar el recipient
que anirà al forn amb una mica d’oli per la base, posar la bola de massa al
mig, fer unes incisions damunt de la massa per aconseguir una forma de
quadradets o un altre, sucar una mica per damunt d’oli i posar una mica de
farina espolvorejada per damunt.
Tapar i posar al
forn, sense haver estat pre-escalfat, ho posem i encenem a 220°, amb temperatura a dalt i a baix, i deixar uns 40 o 45 minuts o fins
que per damunt estigui daurat.
ROSER, muy bueno, fácil te ha quedado con un aspecto fabuloso de verdad. UN BESO!!
ResponEliminaUn pa tan fàcil i amb aquesta bona pinta?! Se'n va a pendents urgents!! M'encanta!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar bonica!
Petonets
Sandra
si és fàcil i ràpid és ideal per mi! jajajajaja. T'ha quedat genial. Petonets
ResponEliminaMolt bo! Quina molla que es veu... Amb oliet i sal i prou! Deliciós!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets!
Bo sé si és facilíssim o no, però té un aspecte fantàstic.
ResponEliminaquina delicia!! m'encantaaa!!
ResponEliminapero que maravilla de pan, se ve absolutamente delicioso!!! Un besito
ResponEliminam'encanta, fa una cara aquest pa!!!!!!
ResponEliminaProbaré tu pan uno de estos días te ha quedado de cine!
ResponEliminaUn besito
No hay nada como el pan recien hecho y en casita.....
ResponEliminaTe ha quedado estupendo y como tu dices se ve facil de hacer
Petonets
PERO NENA, QUIN PA MES REQUETEPRECIÓS!!
ResponEliminaEs tan fácil que a ben segur hasta m'atreveixo, i el gustet que deu tenir de pa de casa??, aisss amb lo que a mí m'agrada el PA, has donat en el clau
PETONS BONICA:)
Mare meva, però que pinta té aquest pa!, amb tan sols un rajolí d'oli d'oliva ha d'estar ¡¡"tremendo"!!, mmm ... encara no he dinat i m'ha vingut de gust. jejeje
ResponEliminauna abraçada!!
Doncs per ser tant senzill t'ha queda't genial!
ResponEliminaMERAVELLÓS!!
ResponEliminaVaja pedazo de pa!! Ja m'imagino una llesqueta amb pa amb tomàquet, sense res que segur que sol deu estar boníssim :)
ResponEliminaLas recetas de Glutoniana