Risotto amb calamars i formatge d’ovella curat
El risotto és un plat típic de la cuina italiana, provinent del nord d’Itàlia, basat en l'arròs.
La característica principal és el manteniment del midó, barrejant constantment mentre es cuina, que al final de la cocció lliga els grans d'arròs entre ells com si fos una crema.
Aquesta recepta la vaig fer segons les
necessitats de treure gènere de la nevera, va ser improvisat; tenia anelles de
calamar, i un caldo d’uns musclos i em va sortir aquest plat que va quedar deliciós.
És un dels risottos que m’ha quedat més
bé des de que els cuino.
Jo mateixa ja m’ho dic tot!!!! Jejejej
Comencem:
Ingredients per a 3 persones
280gr. d’arròs rodó (1 got i mig)
100gr. d’anelles de calamar fresc i net.
4 alls tallats petit
1 ceba mitjana tallada en trossets petits
¾ de got de vi rosat casolà
6 gots (més o menys) de caldo de musclos
barrejat amb caldo de peix de compra
1 culleradeta de pebre vermell picant
Formatge d’ovella curat ratllat (2 o tres
cullerades)
Oli d’oliva verge extra
Posem el caldo a escalfar.
Posarem dos cullerades d’oli en una paella i
posem a daurar els calamars uns minuts i els retirem.
Afegim una cullerada d’oli i fregim l’all uns
segons i seguidament la ceba, fins que quedi transparent i tendreta, quan
estigui afegim les anelles fregides anteriorment i el vi i deixem fer uns
minuts fins que es redueixi, al final afegim el pebre vermell al gust i remenar
uns segons.
Ara ja podem posar l’arròs, remenem una mica
i afegim el caldo poc a poc.
Anar remenant de tant en tant fins que
estigui fet, uns 20 minuts, i al final hi afegim dos cullerades de formatge d’ovella
ratllat i remenem fins que s desfaci.
Si veiem que pot faltar caldo es pot afegir,
quan ho necessitem.
A mitja cocció pensem a rectificar de sal, si
cal.
A l’emplatar, com podeu veure a la foto, he
posat un raig d’oli d’oliva verge extra en una voreta amb pebre negre recent
molt per damunt. Queda boníssim!! Fins
hi tot per sucar una mica de pa!!
Ahh i espolovorejar per damunt formatge també!
Bueno suposo que no m'he deixat res per explicar...
Bon profit!!
L'arros es un dels plats preferits, en paella en cassola com segui, pero el risotto el trobo tan i tan bo que no pararia de menjar-ne.
ResponEliminamolts petons
Oohhh!! quina pinta aquesta cassola!! no cal ni emplatar! me'l menjaria de la cassola mateix amb molt molt formatge ratllat!! ;) t'ha quedat fantàstic!! petons
ResponEliminaT'ha quedat molt cremós!!! com us cuideu!!!! molts petonets
ResponEliminaPero que pinta tiene! Te ha quedado super cremoso, me encanta!
ResponEliminaBesos
Com t'estàs animant, eh! No m'estranya, amb aquest resultat.
ResponEliminaPetons.
no m'estranya que estiguis satisfeta... l'aspecte d'aquest risotto és fantàstic...!!
ResponEliminahummm que delicia de arroz! tiene que estar para chuparse los dedos! me encanta!
ResponElimina¡feliz miercoles festivo!
Un besote,
Nieves.
http://igloocooking.blogspot.com
Me has tentado y no sabes como. Adoro los risottos y con ese queso de oveja tiene que estar de fábula.
ResponEliminaBesos.
Què bons són els risottos, es poden fer de qualsevol cosa! T'ha quedat genial!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Déu n' hi do!!
ResponElimina