Amanida tèbia de carxofes
Aquesta quinzena, des dels blocs Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta, ens animen a preparar un plat amb l’ingredient principal, la carxofa.
Basant-me amb una recepta base per cuinar-les de la meva
mare, he elaborat aquesta amanida improvisada, ja que tots els altres
ingredients els he anat pensant mentre es feia la carxofa. I ha quedat molt bo.
Us explico:
4 o 5 carxofes
1 poma petita
2 talls de pernil tallat fi
3 rodanxes petites de formatge de cabra
Crema de vinagre balsàmic de Mòdena
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre
Llimó
Posar a bullir aigua en una olla.
Preparar la carxofa traient fulles fins que es
vegi la base groga, tendra. Tallar el tronc i una mica el cul i tallar la punta
de la carxofa quasi fins la meitat. Tallar el cor que ens ha quedat per la
meitat i treure els pels que té a l’interior, deixar en un plat i regar una
mica amb suc de llimona perquè no es torni negre. I així anem fent amb totes
les carxofes.
Ara que tenim les carxofes netes les posem a l’aigua
que està bullint i hi afegim una mica de sal; deixem bullir entre 20 i 30
minuts. Sabrem si estan fetes quan punxant notem que estan tendres. Les traiem
i les deixem en un escorredor perquè perdin l’excés d’aigua, i es vagin refredant.
Quan estiguin, tèbies i escorregudes, ja podem
anant posant-les al plat com a base. Després tallem una poma, la mullem amb llimó
perquè no es torni negra i la distribuïm per damunt.
Fem una vinagreta amb 2 cullerades de vinagre
i 4 d’oli.
Tallem el pernil amb tires petites i ho passem
per la planxa fins que estigui rosset, després posem el formatge tallat doble a
la planxa perquè es dori una mica i ja podem acabar de muntar el plat.
Posem el formatge al centre. Posem una mica de pebre negra per damunt de
les carxofes per la vora, amanim amb la vinagreta per tot arreu i al final
afegim el pernil per damunt.
les carxofes queden be amb tot!!! ara mateix em menjaria aquesta amanida encantada! petonets i bon cap de setmana
ResponEliminaAquesta amanida ens anirá bé a tots,¡sobre tot als que tenim el "michelin"!!!!ja,ja,ja
ResponEliminaPetons.
Uf, quina delícia d'amanida. Té una pinta fantàstica!!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
De les improvisacions sempre en surten els millors plats, eh? Aquesta amanideta fa una fila mooooooolt bona, quina crack!!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar guapa!!!
Petonets
Sandra
Ummmm que bo!! Te una pinta estupenda... Jo demá em poso també amb les carxofes...
ResponEliminaQuina pinta més bona! Les carxofes en amanida m'encanten.
ResponEliminaPetonets
ROSER XATA, quins plats btan FANTASTICS elabores, Gracies per el teu comentari a les meves vacances!!!
ResponEliminaPETONETS REINA:)
oooooo quina pinta aquesta amanida. la trobo senzillament fantasticaaa!!! petons
ResponEliminaLa primera de moltes propostes amb carxofa que veurem entre avui i demà, que bones i sanes veritat ???? Una aminada molt ben combinada, m´agrada !!!! petons i bon cap de setmana.
ResponEliminaUna amanida fantástica, felicitats.
ResponEliminaUn petonet
Quina amanida més bona i completa!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
M'encanta com t'ha quedat aquesta amanida tèbia, la combinació d'ingredients és una delícia i si és improvisada encara millor.
ResponEliminaPetons
Amb pernil i formatge... no pot fallar, deu ser boníssim!
ResponEliminaMarta
muy buena la improvisación que has tenido mientras se hacian las alcachofas,resultona y buena
ResponEliminapeto
he arribat al teu blog per la recepta del 15
ResponEliminam'encanten les amanides
Aquestes carxofes amb guarniments són genials. Me les imagino al damunt d'una torrada tot ben calent i ha de ser la bomba.
ResponEliminaPetons.
MAR, de El que no mata engreixa
Bona i lleugereta, ara que toca treure's els quilets de Nadal.
ResponEliminaostres quina amanida mes bona, amb lo que he guanyat aquest nadal, tindre que menjar-men alguna que altra,jeje
ResponEliminaUn bon plat,com totes les teves receptes.
molts petons
Uhm!!!Muy buena combinación
ResponEliminaAquesta AMANIDA, com a minim es digna de un restaurant de MOLTES FORQUILLES
ResponEliminaGRACIES XATA que tinguis molt bon dimars!!!
PETONETS:)