Coliflor amb beixamel i sobrassada


Us presento aquesta recepta que l'hem fet sempre a casa però en aquesta ocasió he provat d’incloure sobrassada, ja que se’m va ocórrer i tenia ganes de provar-ho. Doncs el resultat va ser molt bo.



Ingredients 4-5 persones: (nosaltres ens ho mengem com a plat únic)
1 coliflor
1 ceba
2 patates mitjanes
sal
Sobrassada
Per la beixamel:
2 cullerades de farina integral
2 cullerades de mantega
Llet descremada fresca
Nou moscada
Sal
Formatge ratllat

Posem a bullir la ceba i les patates i quan portin uns 10 minuts afegirem la coliflor, ja que es cuina amb 5 minuts, afegim una mica de sal i més o menys ho deixem aquest temps, o fins que notem que està tot tendre. Ho colem i guardem el caldo si us agrada, per fer sopa.

Ara fem la beixamel agregant la mantega en un cassó, quan es desfaci afegim la farina i cuinem fins que estigui rosseta. Després afegim un rajolí de llet mentre barregem sense que es formi cap grumoll, quan comenci a espessir, afegim una mica més de llet i barregem, i així fins aconseguir la textura desitjada. Al final afegim sal i nou moscada, es barreja una mica.

Posem la verdura en una font apta pel forn, posem la beixamel per damunt, repartim uns trossets de sobrassada al gust, i repartim el formatge. Posem al forn a gratinar fins que el formatge estigui dauradet.




Comentaris

  1. Doncs jo tampoc hi he posat mai sobrassada pero m'encanta la idea! bona proposta de verdura amb toc de virilla ideal!! petons guapi

    ResponElimina
  2. ups, no puc amb la coliflor 8( però ho faré amb patata! petonets

    ResponElimina
  3. M'agraden tots els ingredients, un plat ben complert.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Así si me gusta!!!porque si la pongo sólo hervida está bien sosa....pero la tuya de puro lujo!!!
    Muchos besos.

    ResponElimina
  5. Una forma diferente y sabrosa de comer la coliflor, que a veces es difícil de preparar de manera atractiva. Besos.

    ResponElimina
  6. asi la coliflor esta mas sabrosa sin lugar a dudas

    ResponElimina
  7. NO m´agrada la colifor, però si es pot canviar per una altra verdura el menjaria encantada...La sobrassada m´encanta.

    ResponElimina
  8. oooh!! que combinación tan rica y original! me encanta la coliflor, me encanta la sobrasada y la bechamel como a todo el mundo también... apuntado queda! que delicia! Besos

    ResponElimina
  9. Sí una combinació peculiar, serà qüestió de provar. Per sort m'agrada la coliflor i més encara la bechamel!! :P
    Que passis un bon any, una abraçada.

    ResponElimina
  10. Roser, vaya coliflor mas rica, nunca la he probado con sobrasada, y debe quedarle genial.
    Besitos

    ResponElimina
  11. una molt bona idea, això de la sobrassada.

    ResponElimina
  12. Segur que la sobrasada li dona un punt a aquesta coliflor!! Molt bona.

    ResponElimina
  13. las coles y la salsa blanca siempre son una buena pareja, lo que no sabía era lo de la sobrassada. buen dato para probar :)

    ResponElimina
  14. No sóc molt fan de la coliflor, però amb el toc de la sobrassada de ben segur que li queda molt bé.
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Avui n'hem menjat al vapor sense sal ni res, a mi m'agrada molt així. Però el teu plat debia estar també exquisit!

    Las recetas de Glutoniana
    Todos cocinamos sin gluten

    ResponElimina
  16. Aiss pero quina manera tan DELICIOSA de preparar la coliflor!!!
    Avui mateix, vaig i en compro una..
    ABRAÇADES BONICA:)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.

Entrades populars