Coliflor amb beixamel i sobrassada
Us presento aquesta recepta que l'hem fet sempre a casa però en aquesta ocasió he provat d’incloure sobrassada, ja que se’m
va ocórrer i tenia ganes de provar-ho. Doncs el resultat va ser molt bo.
Ingredients 4-5 persones: (nosaltres ens ho
mengem com a plat únic)
1 coliflor
1 ceba
2 patates mitjanes
sal
Sobrassada
Per la beixamel:
2 cullerades de farina integral
2 cullerades de mantega
Llet descremada fresca
Nou moscada
Sal
Formatge ratllat
Posem a bullir la ceba i les patates i quan
portin uns 10 minuts afegirem la coliflor, ja que es cuina amb 5 minuts, afegim
una mica de sal i més o menys ho deixem aquest temps, o fins que notem que està
tot tendre. Ho colem i guardem el caldo si us agrada, per fer sopa.
Ara fem la beixamel agregant la mantega en un
cassó, quan es desfaci afegim la farina i cuinem fins que estigui rosseta. Després
afegim un rajolí de llet mentre barregem sense que es formi cap grumoll, quan
comenci a espessir, afegim una mica més de llet i barregem, i així fins
aconseguir la textura desitjada. Al final afegim sal i nou moscada, es barreja
una mica.
Posem la verdura en una font apta pel forn,
posem la beixamel per damunt, repartim uns trossets de sobrassada al gust, i
repartim el formatge. Posem al forn a gratinar fins que el formatge estigui
dauradet.
Doncs jo tampoc hi he posat mai sobrassada pero m'encanta la idea! bona proposta de verdura amb toc de virilla ideal!! petons guapi
ResponEliminaups, no puc amb la coliflor 8( però ho faré amb patata! petonets
ResponEliminaM'agraden tots els ingredients, un plat ben complert.
ResponEliminaPetons.
Así si me gusta!!!porque si la pongo sólo hervida está bien sosa....pero la tuya de puro lujo!!!
ResponEliminaMuchos besos.
Una forma diferente y sabrosa de comer la coliflor, que a veces es difícil de preparar de manera atractiva. Besos.
ResponEliminaasi la coliflor esta mas sabrosa sin lugar a dudas
ResponEliminaNO m´agrada la colifor, però si es pot canviar per una altra verdura el menjaria encantada...La sobrassada m´encanta.
ResponEliminaoooh!! que combinación tan rica y original! me encanta la coliflor, me encanta la sobrasada y la bechamel como a todo el mundo también... apuntado queda! que delicia! Besos
ResponEliminaSí una combinació peculiar, serà qüestió de provar. Per sort m'agrada la coliflor i més encara la bechamel!! :P
ResponEliminaQue passis un bon any, una abraçada.
Roser, vaya coliflor mas rica, nunca la he probado con sobrasada, y debe quedarle genial.
ResponEliminaBesitos
una molt bona idea, això de la sobrassada.
ResponEliminaSegur que la sobrasada li dona un punt a aquesta coliflor!! Molt bona.
ResponEliminalas coles y la salsa blanca siempre son una buena pareja, lo que no sabía era lo de la sobrassada. buen dato para probar :)
ResponEliminaNo sóc molt fan de la coliflor, però amb el toc de la sobrassada de ben segur que li queda molt bé.
ResponEliminaUna abraçada
Avui n'hem menjat al vapor sense sal ni res, a mi m'agrada molt així. Però el teu plat debia estar també exquisit!
ResponEliminaLas recetas de Glutoniana
Todos cocinamos sin gluten
Aiss pero quina manera tan DELICIOSA de preparar la coliflor!!!
ResponEliminaAvui mateix, vaig i en compro una..
ABRAÇADES BONICA:)